Connect with us

Entertainment

Usikkerhet rundt NHL-stjernen Kirill Kaprizov før Zuccarello All Star Game i Norge

Published

on

Usikkerhet rundt NHL-stjernen Kirill Kaprizov før Zuccarello All Star Game i Norge

PROFILER: «Zucca» og Kaprizov har herjet sammen for Minnesota Wild. Foto: Isaiah J. Downing / Reuters / NTB

Lørdag arrangeres «Zuccarello All Star Game» på Lillehammer. Lenge så det ut til at superstjernen Kirill Kaprizov (27) ble nektet innreise på grunn av statsborgerskapet sitt, men nå kommer russeren likevel.

Etter Russlands invasjon av Ukraina har norske myndigheter besluttet at russere ikke får visum for besøksreiser eller «ikke-essensielle formål». Mats Zuccarello Aasens manager, Kevin Skabo, hadde likevel ikke gitt opp håpet om å få Kaprizov til landet da VG snakket med ham torsdag formiddag.

– Vi jobber fremdeles med saken. Kirill har et svensk visum. De spilte Global Series med Minnesota Wild der i november i fjor. Så det er fortsatt gyldig. Sånn sett ser det ut til at muligheten er der, men vi får se. Enn så lenge er det ingenting som er bekreftet eller avkreftet, sa Skabo til VG.

Noen timer senere opplyser han til TV 2 at Kaprizov kan reise til Norge via helikopter fra Göteborg.

– UDI (Utlendingsdirektoratet) har skriftlig bekreftet at det er helt i orden at en med visum fra et Schengen-land kan komme inn i Norge. Så Kirill kommer på fredag gjennom en melkerute i Europa, sier Skabo til VG.

Zuccarello har omtalt Kaprizov som en bror. De to profilene har utviklet et nært vennskap de siste fire årene som stjerner på Minnesota Wild. Når de ikke er på isen, er russeren som en onkel å regne for nordmannens datter.

– Det er en av Mats’ sine beste venner. Kirill sa for lenge siden at han ville være med på dette. Det var en ordentlig nedtur da vi trodde at det var kjørt, men så kom vi på at han hadde vært i Sverige med visum fra i fjor. Nå er Mats utrolig glad, sier Skabo.

Mens Kaprizov har omtalt Zuccarello som en mentor, har nordmannen sagt følgende:

– Jeg kan ikke lære han så mye, men han kan lære meg mye på isen. Vi er gode venner, som brødre. Vi liker å ha det moro sammen, har «Zucca» sagt til The Athletic.

– Jeg har spilt med ham de fire siste årene. Han holder og holder og holder (pucken), og så vet han hvor jeg går. Det er sånn «Zuccy» er, var Kaprizovs rosende ord etter en kamp i februar.

GODE VENNER: Mats Zuccarello Aasen og Kirill Kaprizov avbildet i forbindelse med en NHL-match. Foto: BRUCE BENNETT / AFP / NTB

I tillegg til en kjendiskamp i Håkons Hall, mønstrer Zuccarello lørdag et eget lag med NHL-profiler som møter norske eliteseriespillere til duell.

– Det ligger an til å bli en fantastisk folkefest og markering av 30-årsjubileet for OL på Lillehammer og 10 år med allstar-matcher for Mats. Vi prøver å skape en hockeyfest, sier Skabo.

Se video når Bordtenniskameratene møtte Zuccarello og Kaprizov til duell i Minnesota her:

Continue Reading