Connect with us

Entertainment

UEFA EL Molde – Elfsborg 22.08.24 – Se via live stream

Published

on

UEFA EL Molde – Elfsborg 22.08.24 – Se via live stream


(Photo by Tofik Babayev / AFP)

Kun to kamper gjenstår før enten Molde eller Elfsborg sikrer seg plass i ligaspillet i Europa League. Hvem vinner første kamp på Aker Stadion?


Kamp ⚽ Molde – Elfsborg
Tid 📅 22.08.24 kl. 19:00
Kanal 📺 VG+
Stadion 🏟️ Aker Stadion

Molde igjen sikret høst Europa

Molde gikk på et nytt tap på bortebane i sommerens Europa League-kvalifisering sist uke. Cercle Brugges 1-0 seier var derimot ikke nok til å snu 0-3 fra første møte, som betyr at Molde er sikret plass i ligaspillet i turneringen.

Det blir syvende gang at MFK spiller i gruppespillet i en av Europas gjeveste turneringer, og tredje sesong på rad. Sist høst endte de på 3. plass i gruppe H i Europa League, før de tok seg til 8-delsfinalen i Conference League påfølgende vår.

Nå venter svenske Elfsborg i playoff som siste hinder før ligaspillet. Vinneren sammenlagt vil gå til Europa League, mens taperen som “trøstepremie” er sikret plass i Conference League. I hvilken turnering får vi se romsdalingene til høsten?

Elfsborg tilbake for første gang på 11 år

Svenske Elfsborg er heller ikke fremmed for sene Europakvelder i høstmørket, men vi må helt tilbake til sesongen 2023/14 for å finne sist de spilte i et gruppespill (Europa League). Det var andre gang de nådde den milepælen, etter debuten i UEFA Cup-gruppespillet i 07/08.

Forrige kvalifiseringsrunde slo de ut kroatiske Rijeka 3-1 sammenlagt, som betyr at de for første gang på 11 år kan se fram til nye storkamper på kontinentet. Så langt i sommer har de spilt seks kvalifiseringskamper, hvor de har vunnet fem og kun sluppet inn tre mål.

Nå skal de for femte gang reise over grensen til Norge for å spille Europacup. Deres tre besøk på 2000-tallet har alle endt med tap sammenlagt, og kun én seier. Kan de snu den trenden på Røkkeløkka og igjen sikre seg plass i Europa League?

Tidligere møter mellom Molde og Elfsborg

Disse to lagene har spilt mot hverandre to ganger tidligere. Det skjedde for bare to år siden, da de møttes i andre runde i Conference League-kvalifiseringen. Den gang gikk Molde seirende ut av begge oppgjørene, med 4-1 hjemme og 2-1 borte.

Molde har i tillegg møtt svensk motstand i begge sine to siste deltakelser i gruppespill, mot Häcken i fjor (5-1 H, 3-1 B) og Djurgården i 2022 (2-3 H, 2-3 B). Elfsborg har som nevnt dårlig statistikk mot norske lag, med fire tap på seks kamper på 2000-tallet.

Hvem vinner mellom Molde og Elfsborg

Om vi ser på oddsen er det hjemmelaget Molde som har fått favorittstempelet i den første kampen i playoff-runden. Gitt deres svake resultater på bortebane i Europa i år (tre tap av tre mulige) vil det uten tvil bli viktig for dem å reise til nabolandet med hjemmeseier i bagasjen.

Elfsborg på sin side har enda til gode å tape i Europa denne sommeren, og vil garantert ha tro på at de kan reise fra Norge med nok et godt resultat.

Siste resultater for Molde

15.08.24, Europa League: Cercle Brugge – Molde 1-0
11.08.24, Eliteserien: Lillestrøm – Molde 1-2
08.08.24, Europa League: Molde – Cercle Brugge 3-0
01.08.24, Europa League: Silkeborg – Molde 3-2
28.07.24, Eliteserien: Viking – Molde 1-0

Siste resultater for Elfsborg

18.08.24, Allsvenskan: Mjällby – Elfsborg 1-1
15.08.24, Europa League: Elfsborg – Rijeka 2-0
11.08.24, Allsvenskan: Elfsborg – GAIS 2-1
08.08.24, Europa League: Rijeka – Elfsborg 1-1
01.08.24, Europa League: Elfsborg – Sheriff 2-0

Se Molde – Elfsborg live i dag

Første kamp i playoff-runden i Europa League mellom Molde og Elfsborg blir vist på stream i Norge på VG+. Kampen spilles torsdag 22. august, med avspark kl. 19:00. Husk at du kan finne TV og live streaming på all fotball ved å sjekke oversikten hos TVkampen.com.

FAQ

Hvor kan jeg se Molde – Elfsborg på TV?

Den første kampen i playoff til Europa League vil ikke bli vist på TV. Kampen vises derimot på stream hos VG+.

Hvor kan jeg se Molde – Elfsborg via live streaming?

I Norge er det VG+ som live streamer oppgjøret mellom Molde og Elfsborg i Europa League.

Når spiller Molde mot Elfsborg?

Første oppgjør i Europa League-playoff spilles torsdag 22. august kl. 19:00 på Aker Stadion i Molde.

Hvem er favoritter til å vinne mellom Molde og Elfsborg?

Som hjemmelag er Molde favoritt på oddsen til å vinne første kamp mot Elfsborg.

Continue Reading