Connect with us

Entertainment

TV-nyheter med kristent perspektiv: I kveld starter Bedehuskanalen opp med daglige nyhetssendinger

Published

on

TV-nyheter med kristent perspektiv: I kveld starter Bedehuskanalen opp med daglige nyhetssendinger

Bjarte Ystebø, som er redaktør i i TV12 Nyhetene, er klar på hva som mangler i nyhetsdekningen hos store TV-kanaler i landet vårt: – Det er noen spørsmål som ikke blir stilt, og noen perspektiver som ikke slipper til.

ANNONSE

PS: Verdinytt slipper også en nyhet i dag. Les mer om det lenger ned på siden.

– Et unikt nyhetsblikk på samfunnet

– Det er noen ting som blir utelatt når de store TV-kanalene lager sine nyhetssendinger. I våre nyhetssendinger har vi et unikt blikk på samfunnet og verden, som du ikke finner noe annet sted, fastslår Linn Myhr, som er eneste journalist på TV12 Nyhetenes Oslo-kontor.

Bjarte Ystebø, leder av Kristen Media Norge – som nå også er redaktør i TV12 Nyhetene, er også klar på hva som mangler i nyhetsdekningen hos store TV-kanaler i landet vårt:

– Det er noen spørsmål som ikke blir stilt, og noen perspektiver som ikke slipper til. Når du følger våre nyhetssendinger, får du vite hva som skjer, i en stor sektor i det norske samfunnet: Kristen-Norge, sier Ystebø.

– Og det er derfor vi trenger TV12 Nyhetene. Du får siste nytt i verdikampen, både i Norge og internasjonalt, skyter Johnny Myhr-Hansen inn, journalisten med nyhetsbase i Bergen.

ANNONSE

Annonse


Korrespondent i Jerusalem

TV12 Nyhetene har også fra første dag en egen norsk korrespondent bosatt i Israel:

– Vi rapporterer fra verdens viktigste by, Jerusalem, sier Lauritz Udjus, som nå på sensommeren har flyttet til landet som er blant de aller mest omtalte i nyhetsbildet.

Nyhetssendingene fra Bedehuskanalen og TV12 Nyhetene skal sendes hver kveld, mandag til fredag klokken 18.15, med reprise klokken 21.45 og 23.30. Hver sending vil vare i ti minutter.

ANNONSE

Annonse


– Perspektiver som ikke slipper til

Alle sitatene over er hentet fra videoen som Bedehuskanalen delte denne helgen. Der forklarer de nye TV12 Nyhetene-journalistene hvorfor disse nyhetssendingene blir annerledes enn hva vi er vant til å se på TV i Norge. Se her:

«En drøm som går i oppfyllelse»

Ja, det var ordene Johnn Hardang, ansvarlig redaktør i Bedehuskanalen – og for TV12 Nyhetene, brukte da han i februar i år slapp nyheten om at den kristne TV-kanalen skal sende daglige TV-nyheter.

– Egne nyhetssendinger har vært en tanke vi har hatt med oss helt fra vi begynte å planlegge denne nye kristne TV-kanalen. Og nå, etter å ha vært på lufta i over to år, blir drømmen virkelighet. Vi er både spente og forventningsfulle, men først og fremst takknemlige, sier Hardang.

SATSER STORT: Johnn Hardang er ansvarlig redaktør i Bedehuskanalen og for TV12 Nyhetene. Bjarte Ystebø er leder i Kristen Media Norge og redaktør i TV12 Nyhetene. De samarbeider om daglige TV-nyheter fra og med mandag 2. september.
 Foto: Geir Jensen / Bedehuskanalen

SATSER STORT: Johnn Hardang er ansvarlig redaktør i Bedehuskanalen og for TV12 Nyhetene. Bjarte Ystebø er leder i Kristen Media Norge og redaktør i TV12 Nyhetene. De samarbeider om daglige TV-nyheter fra og med mandag 2. september.
Foto: Geir Jensen / Bedehuskanalen

Har etablert ny redaksjon

Produksjonsselskapet 2323 Media AS, som eies av foreningen Kristen Media Norge, der Bjarte Ystebø er leder, har produksjonsansvaret for TV12-nyhetene. De har i vår og sommer etablert både studio, redaksjon og en nødvendig infrastruktur som skal til for å gjøre produksjonen av gode nyhetssendinger mulig. De tre TV12 Nyhetene-journalistene har som nevnt base i Jerusalem, Oslo og Bergen.

– Dette er noe vi ønsker å gjøre skikkelig, understreker Johnn Hardang.

ANNONSE

Annonse


– Å produsere nyheter for TV er et stort og ressurskrevende prosjekt, både økonomisk og innholdsmessig. Og vi er svært glad for den samarbeidsavtalen vi har med Bjarte Ystebø og 2323 Media AS, sier Bedehuskanalen og TV12 Nyhetenes ansvarlige redaktør.

– At dette er en kostnadskrevende satsing, er ikke å legge skjul på. Men det er lagt et godt fundament for finansiering av disse nyhetssendingene for det første året fremover. Og så satser vi på at responsen fra våre seere er slik at TV12 Nyhetene på sikt kan finansieres på en ordinær måte i Bedehuskanalen, innenfor TV12 Norge AS sitt driftsbudsjett.

TV12 Norge AS er selskapet som eier og driver Bedehuskanalen.

Vi lovet deg en Verdinytt-nyhet

… og den kommer her. For Norges nyeste kristne avis, Verdinytt.no, blir også en del av samarbeidet om å lage kristne TV-nyheter fem dager i uka.

– Vi har stor sans for Bedehuskanalens spenstige satsing på TV-nyheter. Og vi er takknemlige for å kunne fortelle at vi i forrige uke signerte en avtale med Bjarte Ystebø og 2323 Media AS, forteller Verdinytt-redaktør Tor-Bjørn Nordgaard.

ANNONSE

Annonse


– Det handler om en eksklusiv stoffutveksling og at vi hjelper hverandre med journalistisk innhold og produksjon. TV12-nyhetene får tilgang til å bruke video-innhold som Verdinytt lager. Og Verdinytt-leserne får utdypende artikler med TV-innslag. Vi gleder oss til å samarbeide i tiden fremover. Begge redaksjonene brenner for å nå lengst mulig ut med mye godt innhold, og da er det styrke i å stå sammen, sier Nordgaard.

Her får du første nyhetssak i det nye samarbeidet:

Første nyhetssending fra TV12 Nyhetene sendes på Bedehuskanalen i kveld, mandag 2. september klokken 18.15. Og nyhetene fra Kristen-Norge, samfunn, Israel, politikk, debatt – og det som skjer rundt i verden kan du som alltid følge fortløpende her på Verdinytt.no.

Abonnement

Vi håper du blir både oppmuntret, utfordret og utrustet av det du ser og leser på Verdinytt, Norges nyeste kristne avis. For å få tilgang til alt innhold på Verdinytt, trenger du et abonnement. Det er både raskt og enkelt.

– Fire tomme hender og to brennende hjerter

Se TV-intervjuet fra i sommer, da Bjarte Ystebø inviterte Verdinytt-redaktør Tor-Bjørn Nordgaard til en åpenhjertig TV-samtale om det å stole på Gud, kristne medier, samarbeid, fortid og framtid. Se her:

Vil du ha gratis nyhetsbrev?

Vi sender det til deg på e-post flere ganger i uka. Bli påminnet, oppmuntret, utfordret og utrustet! Meld deg på her.

Send oss dine meninger

Har du noe på hjertet? Her kan du sende debattinnlegg til Verdinytt.

Last ned Verdinytt-appen

Se videoen, der vi på 90 sekunder forteller deg hvordan du enkelt kan bruke appen.

Abonnement

Vil du ha tilgang til ALT innhold på Verdinytt? Bestill ditt abonnement her.

Kommenter denne artikkelen

Continue Reading