Connect with us

Sports

Torbjørn Bergerud om Kolstad-exiten: – Enormt kjedelige ting

Published

on

Torbjørn Bergerud om Kolstad-exiten: – Enormt kjedelige ting

SKIFTER BEITE: Torbjørn Bergerud forlater Kolstad etter neste sesong. Foto: Helene Mariussen / VG

Torbjørn Bergeruds overgang til polsk håndball har å gjøre med Kolstads problemer.

Keeperen har kanskje vært Kolstads viktigste brikke for å vinne seks titler på to sesonger i Norge. Han har skrevet en treårskontrakt med Wisla Plock fra sommeren 2025.

Tirsdag runder Bergerud 30 år, men feirer ikke med landskamp mot Spania på Gjøvik. Han har ifølge Jonas Wille «en kjenning» i ryggen. OL-åpningen mot Argentina 27. juli skal ifølge landslagssjefen ikke være i fare.

Landslagsmålvakten legger ikke skjul på at fjorårets lønnskutt har spilt inn på avgjørelsen om å forlate Kolstad.

– Dette er enormt kjedelige ting å fokusere på. Nok en gang kommer Kolstad-prosjektet opp. Men det har selvfølgelig vært utfordrende. Nå kom muligheten til å dra ut igjen, sier Bergerud til VG.

Han understreker at han ikke angrer på at han dro til Kolstad. Klubben satser fortsatt stort og planlegger å øke omsettingen fra 66 til 78 millioner kroner kommende sesong.

FAR & SØNN: Torbjørn Bergerud med sønnen Theo etter at Elverum ble slått sluttspillfinalen i mai. Foto: Ole Martin Wold / NTB

– Alle er kjent med prosessen som skjedde i fjor. Den har tynget litt. Uansett om man vil innrømme det eller ei. Hvis jeg skal ta nye steg som målvakt så føler jeg at jeg må se etter noe annet, legger han til.

Torbjørn Bergerud skrev så sent som i februar under en ny ettårskontrakt med Kolstad. Men etter den kommende sesongen er det slutt i Trondheim.

– Det har vært en prosess. Det har ikke vært noen lett avgjørelse, sier han.

Sammen med forloveden, Karoline Dahl, som er oppvokst i Trondheim, har han både kjøpt hus og fått barn etter overgangen til Kolstad i 2022. Sammen har paret sønnen Theo (1).

– Det var opp til familierådet. Dette handler ikke er bare om meg lenger. Det føles riktig når Karoline er med på det og synes at det er spennende.

Slik blir OL: Sjekk håndballens program og sendetider

Sander Sagosen er ikke glad for at hans mangeårige lagkompis på klubb- og landslag drar fra Kolstad. Selv har han kontrakt til 2027.

Tidligere er det kjent at både Magnus Abelvik Rød og Gabriel Setterblom forlater Kolstad.

– Er det et skudd for baugen å miste Bergerud?

– Ja. det er klart. For ethvert lag ville det vært kjedelig å miste Torbjørn. Det er er kjedelig, selvfølgelig. Men det er hans valg, svarer Sagosen.

– Blir det krevende å skaffe en keeper på samme nivå?

– Det blir på mange måter vanskelig å erstatte ham. Men heldigvis er det godt med tid, svarer Sander Sagosen.

Den polske klubben vant både liga og cup i Polen sist sesong. Sommeren 2025 vender Torbjørn Bergerud nesen mot Plock sammen med Barcelona-stjernen Melvyn Richardson.

– Jeg drar til en bra klubb med historie og store ambisjoner.

Torbjørn Bergerud står over tirsdagens OL-oppkjøring. Men gleder seg stort til OL.

– Lysten er på topp. Den har aldri vært bedre. OL er det største idrettsarrangementet som finnes. Man skal være stolt og ydmyk over å få være med på det. Det blir artig å oppleve et OL uten covid.

Continue Reading