Connect with us

Sports

Tidligere fotballproff siktet i narkosak

Published

on

Tidligere fotballproff siktet i narkosak

Mannen i 30-åra ble pågrepet av nederlandsk politi 28. juni og siktet for å ha hatt befatning med en meget betydelig mengde med narkotika, bekrefter påtaleansvarlig Grete Bollestad i Øst politidistrikt til Dagbladet.

Mannen ble utlevert til Norge 11. juli og varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, samt to uker i full isolasjon, på grunn av bevisforspillelsesfare

Det kommer fram i en kjennelse fra Follo og Nordre Østfold tingrett.

«Retten har i denne vurderingen lagt til grunn at tiltakene som siktede idømmes er svært inngripende, og da særlig ileggelse av fullstendig isolasjon i to uker. Retten har imidlertid lagt avgjørende vekt på siktelsens alvor og sakskompleksets karakter hvor det stadig oppdages nye involverte. Disse to momentene tilsier at tiltakene er nødvendige. Retten har videre lagt vekt på bevisenes styrke mot siktede», heter det i kjennelsen.

– Saken er i en innledende fase med flere siktede slik at politiet vil av etterforskningshensyn på nåværende tidspunkt ikke kommentere detaljer i etterforskningen, sier Bollestad.

Dagbladet har vært i kontakt med mannens forsvarer, Alexander Greaker.

Han skriver i en SMS at hans klient nekter straffskyld, og at han på nåværende tidspunkt ikke har forklart seg til politiet.

Den tidligere fotballproffen har over 50 kamper på øverste nivå i Norge, og har representert Norge på aldersbestemte landslag.

Continue Reading