Connect with us

Gambling

Telenor leder på mobilhastighet i Norge – Tek.no

Published

on

Telenor leder på mobilhastighet i Norge – Tek.no

Men Telia og Ice vinner på andre områder.

Niklas Plikk

Telenor er den raskeste mobiloperatøren i Norge, ifølge en rapport fra Ookla. De drifter hastighetsmåler-tjenesten Speedtest, og holder følge med ulike parametere for både fast- og mobilnett, og har nå tatt en nærmere titt på det norske markedet.

Ifølge Ookla har Telenor en median nedlastingshastighet på hele 267,52 Mbps i sitt 5G_nett, som er godt foran både Telia og Telenor.

Telia kommer imidlertid bedre ut for gamere. Ifølge Ooklas målinger har nemlig Telia lavest forsinkelse mot viktige spillservere i sine målinger, noe som er viktigere enn nedlastingshastighet.

Også Norges tredje mobilnett – Ice – får et klapp på hodet av Ookla. Ice skal nemlig ha best ytelse på videoavspilling, med færrest videoavspillinger som falt ut ved start.

Kåringene som Ookla delte ut, hvor Telenor tar seieren som den overordnede vinneren.

Trønderne vinner på fast bredbånd

Konkurransen på fast bredbånd virker å være jevn i Norge, med få aktører som skiller seg stort ut på hastighet. Likevel blir trønderske bredbåndsselskapet NTE – eid av Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk AS (NTE) – løftet frem som aktøren med høyest medianhastighet for både nedlasting og opplastingshastighet.

Bor du enten i Drammen eller Trondheim kan du for øvrig være litt ekstra stolt. Da har du nemlig henholdsvis landets raskeste faste bredbåndshastighet og raskeste mobilnedlastingshastighet. Så vet du det!

Continue Reading