Connect with us

Entertainment

Svensk TV4 med reality fra Norge

Published

on

Svensk TV4 med reality fra Norge

TØFF KLATREOPPGAVE: Dette er Stetind som 15 ukjente svensker skal bestige i den nye realityserien «Berget». Foto: Trym Ivar Bergsmo

TV4 flytter sin nye realityserie til Norge når 15 ukjente svensker skal bestige Stetind i Nordland.

Det skriver Expressen. Serien får premiere på svensk TV4 neste år.

I «Berget» skal 15 ukjente svensker bestige Stetind i Narvik kommune (tidligere Tysfjord).

Programleder blir artisten og rapperen Petter Alexis Askergren som er en legende i det svenske hiphop-miljøet under artistnavnet Petter.

– Jeg ble veldig inspirert. Jeg elsker å være i sånne miljøer og synes det er veldig vakker natur, sier han til «Nyhetsmorgon».

Deltagerne har 14 dager på seg til å bestige det 1392 meter høye fjellet.

– Relasjoner kommer til å bli satt på prøve. Det er også et spill, så det finnes en veldig stor pengesum man kan vinne, sier Petter.

Dermed tar svenskene litt etter norske TV2 som allerede har brukt Stetind som åsted for innspillingen av «Vokteren: Fjellet gir, fjellet tar». Den kommer på TV2 i løpet av høsten med Helene Olafsen som programleder.

Les også: Dette er deltagerne i «Vokteren: Fjellet gir – fjellet tar»

Ifølge hjemmesidene til Nordland Turselskap er en «vellykket tur til Stetind innen rekkevidde hvis du har god turkondisjon og ikke altfor mye høydeskrekk».

Det «advares» også om at enkelte klatrepartier ganske sikkert vil foregå utenfor egen komfortsone, selv uten høydeskrekk.

Stetind ble i 2002 kåret til Norges nasjonalfjell og stiger 1392 meter rett opp fra havet.

«Berget» har premiere i 2025 på TV4 og TV4 Play. Innspillingen starter denne uken, og både programleder og deltakere er på plass i Nord-Norge, skriver Expressen.

Continue Reading