Connect with us

Entertainment

Spenn setebeltene – det er klart for Norske Truckers

Published

on

Spenn setebeltene – det er klart for Norske Truckers

Viaplay har avslørt sitt program for høsten 2024, og NLF har gleden av å fortelle at «Norske Truckers» vil ha sesongstart denne høsten. 

Datoen er ikke endelig satt, men NLF kommer tilbake til det når den er bekreftet. 

«Svenska Truckers» har hatt stor suksess i Sverige, og nå håper Viaplay at det samme vil skje her i Norge. 

Serien vil følge seks yrkessjåfører gjennom deres arbeidsdag, og alle vil garantert få vite mer om transportnæringen, hvilke utfordringer de møter og ikke minst forstå hvilken viktig oppgave de har for å få landet til å gå rundt. 

Viktig serie 

Viaplay lanserte serien i Oslo på onsdag. En av deltakerne, Bjørn Erik «Bernie» Bergan, og regissør Morten Kjølberg fra Binge var med for å fortelle mer om serien. 

– I serien blir vi kjent med seks unge lastebilsjåfører, både gutter og jenter, mens vi er med dem på små og store oppdrag i Norge. Jeg håper seerne får et nytt perspektiv på sjåføryrket og lærer litt om lastebil. Jeg har i alle fall lært veldig mye under innspillingen. Før jeg startet opp med serien, hadde jeg aldri sittet i en lastebil. Nå har jeg lært at når man sitter i en lastebil, og barn vinker til deg, er det omtrent uhøflig å ikke tute og vinke tilbake. Jeg har også lært at sjåfører som kjører Volvo, ikke nødvendigvis er så glade i sjåfører som kjører Scania, sier Kjølberg noe spøkefullt. 

En annen viktig sak han har lært, er å ta mer hensyn til lastebiler i trafikken og forstå at de ofte trenger større plass enn det man tror.

Artikkelen fortsetter under bildet.


GODT TEAM: Fra venstre: Morten Kjølberg fra Binge, Bjørn Erik «Bernie» Bergan og Venja Nilsen. Foto: Elisabeth Nodland

Mange gode historier om livet på veien 

Kjølberg avslører litt om hvem vi får møte i serien. Først trekker han fram en familie i Tromsø som driver med bilberging. 

– De kan fortelle at de ikke har kunnet feire en eneste julekveld uten at noen i familien må forlate feiringen og hoppe i kjeledressen for å hjelpe andre som har vært utsatt for en ulykke eller trenger hjelp. 

Han forteller at vi også vil møte en familie hvor syv av åtte barn kjører lastebil. 

– Så vil vi selvsagt treffe yrkessjåfør Bernie, som jeg mener er den tøffeste av dem alle. For seks år siden falt han ned fra lastebilen og havnet i rullestol, men han har klart å kjempe seg tilbake og kjører i dag en av Norges kanskje tøffeste trekkvogner, forteller Kjølberg. 

Brukt 140 000 kroner på innredning av lastebilen 

Bernie var også selv til stede og høstet stor applaus fra de fremmøtte. 

Han fortalte at når man starter som lastebilsjåfør, får man utdelt en lastebil som man får ansvar for. 

– Jeg fikk beskjed om at jeg måtte ta vare på den som om den var min egen, og det har jeg også gjort, forklarer Bernie. 

Han avslører at han er svært glad i lastebilen sin, og at han også av egen lomme har lagt ned et stort stykke arbeid for å gjøre hytta på bilen så tøff og fin som mulig. 

– Jeg er nesten mer i lastebilen enn hjemme, og da må man gjøre den om slik man vil ha den. Samtidig er det litt spesielt at jeg kan bruke flere tusen kroner på gardiner til lastebilen, men aldri ville funnet på å gjøre det hjemme der jeg bor, humrer Bernie. 

I det han slår fast at han til sammen har brukt 140 000 kroner på innredning av lastebilen, går det et sus gjennom salen, men han mener at det ikke er uvanlig. 

Artikkelen fortsetter under bildet.

GLAD I LASTEBILEN SIN: Her forteller Bernie hvor mye han har brukt på å innrede hytta i lastebilen sin. Foto: Elisabeth Nodland


GLAD I LASTEBILEN SIN: Her forteller Bernie hvor mye han har brukt på å innrede hytta i lastebilen sin. Foto: Elisabeth Nodland

Viktig for rekrutteringen 

Til Lastebil.no forteller Bernie at det har vært en spennende opplevelse å bli filmet i sin arbeidshverdag. 

Han valgte å være med fordi han mener det er viktig å vise fram næringen med tanke på rekrutteringen. 

– Jeg tror mange vil bli overrasket over bredden i yrket og ikke minst få et innblikk i vår hverdag, som kanskje vil knuse noen av mytene rundt det å være lastebilsjåfør, sier Bernie. 

Han håper serien vil bidra til å vekke interessen for sjåføryrket. 

– Nå får de vite mye om lastebil og se hvordan vår hverdag er, og jeg håper det oppfattes som positivt, sier Bernie. 

Kjølberg er ikke i tvil om at det vil være en positiv vinkling på sjåføryrket. 

– De sjåførene vi følger er alle over middels interessert i jobben sin, og de er alle svært gode ambassadører for sjåføryrket, avslutter han. 

VIKTIG FOR REKRUTTERINGEN: Bernie forteller at han valgte å være med i serien for å bidra positivt til rekrutteringen.


VIKTIG FOR REKRUTTERINGEN: Bernie forteller at han valgte å være med i serien for å bidra positivt til rekrutteringen.

Continue Reading