Connect with us

Entertainment

Sebastian Solberg med i TV 2s nye storsatsing

Published

on

Sebastian Solberg med i TV 2s nye storsatsing

(Nettavisen): I januar kom nyheten om at «Skal vi danse» settes på pause, og returnerer på TV 2 høsten 2025. Dermed har det lenge vært spekulert på om hva som skal erstatte kanalens lørdagsunderholdning.

Torsdag avslører TV 2 imidlertid det som trolig blir kanalens nye storsatsing «Vokteren». Der skal 14 kjendiser begi seg ut på en uforglemmelig reise som byr på mektige naturopplevelser, intense utfordringer, taktikk, sosialt spill og overraskende vendinger.

Ikke nok med at det nye TV-konseptet mest sannsynlig blir TV 2s høstsatsing, er det ingen ringere enn «Skal vi danse»-programlederne, Helene Olafsen (34), som skal lede «Vokteren».

I tillegg gjenforenes hun med makkeren sin Anders Hoff (48), som er å finne på listen blant programmets deltakere.

Gjenforenes i nytt konsept

Målet til de 14 kjendisene er å bestige toppen av Norges nasjonalfjell, majestetiske Stetind (1391 moh.) i Narvik kommune i Nordland. På ryggen har deltakerne hver sin sekk med en sum penger, der 2,1 millioner kroner er fordelt likt mellom alle.

– Konseptet er superspennende og ganske tøft! Deltakerne blir plassert i et eventyr-univers som tester dem i et spill med mange ulike utfall. Kun de som består alle testene, får stå på toppen av fjellet; Stetind, sier Olafsen og fortsetter:

– Det er skikkelig spennende å jobbe med et helt nytt konsept, og jeg synes det er gøy å være programleder på utsiden og følge med på hvordan alt utspiller seg!

Anders Hoff er på sin side like spent som programlederkollegaen, men forteller at i forhold til Olafsen vet han ingenting på forhånd.

– Jeg har spekulert mye oppi mitt eget hode, men det er en veldig rar følelse og ikke vite hvem du skal på tur med eller noe av hva du skal. Det er ikke en god følelse, sier Hoff lattermildt til Nettavisen.

På sin ferd gjennom villmarken møter Hoff og de andre deltakerne på overraskende tvister og intense konkurranser og utfordringer, der de må ta vanskelige og dristige beslutninger som vil påvirke både dem selv og gruppen.

I villmarken møter deltakerne også på den mystiske skikkelsen Vokteren, som alltid holder deltakerne under oppsikt, og som tester dem med mentalt krevende hindringer og oppdrag. Til sist er det de mest tilpasningsdyktige, både fysisk og mentalt, som vil stå seirende igjen på toppen.

Dette er årets deltakere:

Sebastian Solberg (33)

Med programleder- og skuespiller-debut er det ingen tvil om at influenser Sebastian Solberg har hatt mange baller i luften det siste året. Likevel er han klar for reality-innspilling, det er én hake.

– For å være helt ærlig så trodde jeg at dette var sesong to av «Spillet», uten å kødde, jeg har vært helt sikker på at de har prøvd å lure oss, ler Solberg da Nettavisen treffer han under pressetreffet for programmet.

– Men her sitter jeg og begynner å lure litt ettersom det ikke er noen som sier at dette er tull, legger han til.

Solberg erkjenner at han burde ha lest e-posten han fikk tydeligere. I tillegg forteller 33-åringen at han til og med har gjort en avtale med seg selv om å aldri gjøre realityprogram som utspiller seg i naturen.

– Jeg har en policy oppi mitt eget hode, kropp og sjel at jeg ikke skal gjøre naturdrevet reality. Gå i fjell, ikke dusje og ikke ha tilgang på de vanlig ting som vi i vestlige land er så heldige som vi har, det har jeg alltid tenkt nei til, innrømmer Solberg.

– Jeg begynner å tenke om det muligheter for å pådra seg en liten skade her, for å kunne gi avkall på plassen min i siste liten, ler han.

Simen Velle (23)

FpU-leder og politikerkomet Simen Velle er blant kjendisene som skal delta i den TV 2-satsingen. «Fjellet»-deltakelsen blir 23-årings realitydebut, men overfor Nettavisen røper han at det ikke er første gang han har fått tilbudet om en TV-opptreden.

– Jeg skal innrømme at jeg har blitt invitert på reality før. Det har ikke vært så interessant, men dette skjønte jeg ikke noe av, sier Velle og legger til:

– Det pirret interessen min veldig.

Videre forteller Velle at rådgiverne hans «river seg litt i håret» av TV-deltakelsen, men selv tror han det hele bare blir gøy. På spørsmål om hva partileder i Fremskrittspartiet, Sylvi Listhaug (46) tenker om opptreden svarer han følgende:

– Jeg spør ikke Sylvi om lov. Det er bedre med tilgivelse enn tillatelse, men jeg tror Sylvi syntes det er gøy, ler Velle og legger til:

– Jeg tror Sylvi «skjønner greia». Det er ikke noe problem.

Hilde Lyrån (61)

Skuespiller og revyveteran Hilde Lyrån gjør i likhet med Velle sin realitydebut da hun deltar i det nye TV 2-programmet. Til Nettavisen legger hun ikke skjul på at hun er klar for å ta fatt på det som måtte kommer.

– Det er skummelt selvfølgelig, men morsomt. Jeg har aldri vært med på noe reality før, så hvis jeg først skal gjøre det ordentlig og stupe inn i det 100 prosent, så håper jeg at det går bra, sier Lyrån til Nettavisen.

hun legger derimot til at det er vanskelig å forberede seg når hun ikke vet noe om hva hun skal.

– Her må jeg bare stille med et åpent sinn og bare la hva som enn måtte skje, sier hun.

I tillegg til de ovennevnte kjendisene skal også disse delta i «Vokteren»:

Anny Isabella Øvrehus (24)

Charlotte Frogner (43)

Desta Marie Beeder (36)

Fritz Aanes (45)

Johannes Joner (65)

Marna Haugen (43)

Robin Hofset (33)

Silje Sandmæl (45)

Trude Vasstrand (59)

Truls Torp (24)

– Inneholder absolutt alt

Programredaktør i TV 2, Trygve Rønningen, har stor tro på den nye helgesatsingen.

– «Vokteren» er et helt nytt format i Norge, som vi mener inneholder absolutt alt en god konkurransedrevet realityserie kan inneholde, sier Rønningen pressemeldingen og fortsetter:

– Deltakerne skal ikke bare ut på en eventyrlig og fysisk krevende reise, men de må også kjempe en strategisk og sosial kamp for å overleve i konkurransen. Vi kan garantere at dette er noe helt annet enn det seerne tidligere har sett på norske TV-skjermer.

Serien produseres av produksjonsselskapet Mastiff – som også blant annet står bak realitysuksessen «Spillet».

«Vokteren» består av 12 episoder, og kommer på TV 2 Play og TV 2 Direkte i høst.

Continue Reading