Connect with us

Sports

Osame Sahraoui velger Marokko – vraker landslagsspill for Norge

Published

on

Osame Sahraoui velger Marokko – vraker landslagsspill for Norge

– De siste dagene har vært intense og vanskelige, men etter lange samtaler med mine rådgivere og familie tok vi en endelig beslutning, sier Sahraoui i en pressemelding fra Norges Fotballforbund (NFF) fredag formiddag.

Der ble det bekreftet at Lille-spilleren har valgt bort landslagsspill for Norge, og heller skal representere Marokko.

– Vi er lei oss for det. Vi har hatt en veldig god dialog med Osame i nesten ett år, siden han debuterte mot Jordan i fjor høst. Vi har alltid visst at han også kunne representere Marokko, men vi har presentert for Osame hva vi kan gi han, sier Ståle Solbakken til NRK og fortsetter:

LANDSLAGSSJEF: Ståle Solbakken.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Vi har ikke diskutert Marokko-situasjonen, for det har vi ikke følt har vært rett. Marokko er en stolt fotballnasjon og et attraktivt sted.

Solbakken forteller at han hadde en god samtale med Sahraoui sist søndag, før de intensiverte seg etter tirsdagens uttak.

– Da var det ingenting som tydet på at han skulle velge Marokko, men her er det mange ting som spiller inn, sier han.

Tanken hadde ikke streifet Solbakken

– Oi, det er kjempesynd. Vi hadde selvfølgelig håpet at han valgte Norge, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

Norsk-marokkanske Sahraoui har spilt én landskamp for Norge, og har blitt tatt ut i flere tropper under Ståle Solbakken – senest da troppen for de kommende nasjonsligakampene ble presentert tirsdag.

Da hadde det allerede kommet rapporter om at Sahraoui skulle velge Marokko, og Solbakken sa på tirsdagens pressekonferanse at han hadde brukt lite tid på å tenke på, eller overtale Sahraoui.

– Den tanken har ikke streifet meg. Han har blitt tatt ut fire-fem ganger hos oss, sa Solbakken tirsdag.

– En vanskelig samtale

To dager senere ga Sahraoui beskjed til Solbakken om at han etter «nøye vurderinger» velger å spille for Marokko.

Landskampene som kommer nå er obligatoriske kamper i Fifa- og Uefa-regi. Det gjør at spillerne ikke kan bytte landslag senere om de spiller i disse kampene.

– Står du fortsatt bak avgjørelsen om å ikke gi de en obligatorisk landskamp for å sikre at de blir norske landslagsspillere?

– Ett hundre prosent. Disse spillerne er veldig oppegående og har selvstendige meninger. De har både hjerne og hjerte med seg. Vi har hatt åpne samtaler med dem. Ingenting er opp til tilfeldighetene. Det er det landet hjertet banker aller mest for som blir det avgjørende. Det må vi ha respekt for, sier Norges landslagssjef.

– Som landslagssjef var ikke det en tanke som burde streifet deg, å gi de muligheten til å bli norske landslagsspillere?

– Det har de hatt. Vi kan ikke av taktiske grunner skynde oss og presse de inn i en obligatorisk kamp, kun for å binde de resten av livet. Det kan ikke jeg stå innenfor. Vi kommer heller aldri til å prate nedlatende om et annet land eller en annen kultur, sier han.

– Det var en vanskelig samtale, men vi har stor respekt for hverandre. Jeg vil også takke gutta på det norske landslaget og ønsker Norge lykke til videre, sier Sahraoui.

23-åringen blir med det den andre spilleren denne uken som velger bort landslagsspill for Norge.

Tirsdag kom den endelige bekreftelsen på at midtbanespiller Christos Zafeiris har valgt Hellas.

Osame Sahraoui mot Jordan

FOR NORGE: Her ble Osame Sahraoui byttet inn til sin eneste landskamp for det norske herrelandslaget i fotball – mot Jordan 7. september i fjor.

Foto: BILDBYRÅN

– Det er komplisert for de norske gutta som har to pass fra forskjellige bakgrunner. De røttene stikker også dypt, og det kan jeg forstå. Internt i sin familie kan det bety mye, sier Torp og fortsetter:

– Det er mye følelser, men det kan være et kynisk valg. Marokko har også deltatt i flere mesterskap de siste årene, så det kan sikkert være at han får oppleve mer med de.

I fotball-VM i Qatar ble Marokko tidenes første nasjon fra Afrika til å nå en semifinale. Den tapte de for Frankrike, før det også ble nederlag i bronsefinalen mot Kroatia.






Continue Reading