Connect with us

Entertainment

OL Finale 5000 meter – Kan Ingebrigtsen og Nordås ta medalje?

Published

on

OL Finale 5000 meter – Kan Ingebrigtsen og Nordås ta medalje?


(Photo by Anne-Christine Poujoulat / AFP)

Norge har to løpere med når det er tid for finale i 5000 meter menn lørdag kveld. Kan Jakob Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås løpe seg til medalje?

For TV-sendinger:
→ Se full oversikt over kommende program i sommer-OL på TV

Informasjon finale 5000 meter menn:

📅 10.08.24 kl. 19:50
📺 NRK1, Eurosport 1
🏟️ Stade de France, Paris

Jakob Ingebrigtsen på jakt etter revansje

Det ble en særdeles skuffende finale på 1500 meter for Jakob Ingebrigtsen. Nordmannen var regnet som en av gullfavorittene på distansen, men etter å ha ligget i front hele løpet raknet det på slutten og han måtte ta til takke med en sur fjerdeplass.

Nå skal han prøve å slå tilbake i finalen på 5000 meter på Stade de France. Rogalendingen har tatt gull på distansen i de to foregående friidretts-VM, og han gikk også helt til topps i EM i juni. Han vil utvilsomt være revansjesugen i jakten på sitt andre OL-gull noensinne.

Narve Gilje Nordås i ny finale

Sammen med Ingebrigtsen har Norge også Narve Gilje Nordås med i finalen. Han gjorde en godkjent innsats i finalen på 1500 meter, hvor han til slutt endte som nummer 7. Han satte også sesongbeste i løpet, så han vil ikke være lett å riste av seg.

Narve var heller ikke snauere enn at han vant sitt heat på 5000 meter morgenen etter. Tiden var derimot betraktelig svakere enn Ingebrigtsen i sitt heat (16 sekunder), så det blir spennende å se om det er noe sprut igjen i beina i finalen. Kan Gilje Nordås igjen overraske?

De største utfordrerne på 5000 meter

Den kanskje største utfordreren til gullet på 5000 meter er Hagos Gebrhiwet fra Etiopia. Han har den raskeste tiden på distansen så langt i år, som sprang inn til 12.36.73 på Bislett Games i Oslo tilbake i mai. Han fikk også en lett vei til finalen i heat med Narve Gilje Nordås.

En annen løper å se opp for er Jakob Krop fra Kenya. Han har tatt sølv og bronse på distansen i de to forrige friidretts-VM i Eugene og Budapest, og er nå ute etter å ta sin aller første OL-medalje.

Tidspunkt for finale 5000 meter

Startskuddet for finalen i 5000 meter for menn er lørdag 10. august kl. 19:50. Det er totalt 22 løpere med i finalen, deriblant to nordmenn.

Finale 5000 meter på TV og stream

Alle øvelser innen friidrett i OL 2024 vises på både NRK og Eurosport. Finalen på 5000 meter for menn vil bli vist på TV på NRK1 og Eurosport 1. På stream kan man se løpet på henholdsvis NRK TV og Max.

FAQ

Hvem viser finale 5000 meter på TV?

Finalen med Jakob Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås blir sendt på NRK1 og Eurosport 1, mens den i tillegg vises på stream på NRK TV og Max.

Når er finalen i 5000 meter for menn?

Startskuddet for finalen går lørdag 10. august kl. 19:50.

Hvem er favoritt til å ta gullet på 5000 meter?

Norske Jakob Ingebrigtsen er favoritt til å vinne gullet på 5000 meter. Han vil få konkurranse fra blant annet Hagos Gebrhiwet, Jakob Klop og Narve Gilje Nordås.

Continue Reading