Connect with us

Entertainment

«Norske Talenter»-dommerne reagerer: – Har vært oppriktig bekymret

Published

on

«Norske Talenter»-dommerne reagerer: – Har vært oppriktig bekymret

Den nye sesongen av folkefavoritten «Norske Talenter» er tilbake på TV-skjermen og årets dommerpanel kan love at det blir en spinnvill sesong.

– Det var så mange talenter som jeg ikke visste eksisterte. Det var mange overraskelser og mye sterke følelser og inntrykk, sier Julie Bergan til Nettavisen om årets sesong.

Hun er det nyeste tilskuddet i dommerpanelet, og da Nettavisen møtte «Norske Talenter»-gjengen under TVNorges høstlansering tidligere denne måneden kunne de fortelle at det er mye å glede seg til.





Men dommerne kan ikke legge skjul på at pulsen deres har nådd skyhøye nivåer under noen av deltakernes unike opptredener. De avslører at det var flere ganger de fryktet for deltakernes liv og helse.

– Kan være fatalt

Til denne sesongen kan man forvente seg flere overraskelser, lover dommerne. Programleder Solveig Kloppen (53) trakk blant annet fram stuntmann, gravemaskin, slangemenneske og en 86 år gammel operasanger som sesongens høydepunkter.

Men både Kloppen og dommerne har ved flere ganger latt seg bekymre på deltakernes vegne:

– Jeg har for første gang, i løpet av alle de auditionene vi har hatt de to siste årene, vært oppriktig bekymret for livet til dem som står på scenen, sier Kloppen.

– Fordi noen gjør store og vågale ting, så man tenker: «jeg håper noen har kontroll her». For hvis de faller eller hvis dette ikke går bra, så er det jo fatalt, fortsetter Stian Blipp (34) til Nettavisen.

– I år synes jeg det er mange som gjør ting som jeg tenker at dette kan man nesten dø av, supplerer Kloppen med.

Nettavisen har bedt om en kommentar fra TVNorge. Henvendelsen har foreløpig ikke blitt besvart.

De andre i panelet er enige i bekymringene, og både Silya Nymoen (46) og Bergan har undret på hvor sikre de som sitter bak dommerpulten faktisk er – dersom det skulle gå galt:

– Har noen sikret rommet? Er vi i faresonen?, spør Nymoen, mens Bergan sier noe lattermildt:

– Jeg følte noen ganger at det var fare for vår helse.

Ofret seg selv

Til tross for at noen av deltakerne potensielt risikerer knall og fall på scenen, berømmer dommerne de tapre deltakerne for å by på seg selv såpass mye at det står om helsen.

– Man blir stum av beundring av at folk kommer og viser dette på TV, sier Nymoen.

– Og at folk tør, for det er veldig nervepirrende. Det er en fullsatt sal og mange av deltakerne er så nervøse før de går på scenen at jeg tenker «hun kommer til å dø». Men idet de begynner å vise fram talentet sitt så er det som om de blir noen andre. Det er så nydelig å se på den transformasjonen, sier programleder Kloppen.

Les også: Seerne reagerer på «Norske Talenter»-dommerne: Dette svarer kanalen

Komiker og dommer Stian Blipp får særlig kjenne på adrenalinet denne sesongen, ettersom han blir dratt opp på scenen under et sykkelstunt.




På spørsmål om hvorfor han frivillig ble med opp på scenen, svarer Blipp humørfylt:

– Fordi jeg har fått to unger allerede og jeg hadde ikke tenkt til å gå for en tredje unge. Så jeg tenkte «hva er det verste som kan skje?», sier han og ler.

I en litt mer alvorlig tone sier også 34-åringen at han minnes han tenkte at det stuntet ville være til glede for mange andre, selv om det potensielt kunne gå hardt utover han.

Utskiftning

Denne sesongen byr ikke bare på overraskelser og unike talenter. Artist Julie Bergan er i år et nytt tilskudd i dommerpanelet.

Hun tok over rollen etter skuespiller Dennis Storhøi (63), som måtte prioritere andre prosjekter.

Det til Bergans store glede, ettersom «Norske Talenter»-jobben er en stor drøm som går i oppfyllelse. Artisten har nemlig meldt seg på talentprogrammet flere ganger, men uten å komme videre til auditionrundene.

– Det har vært en drøm som går i oppfyllelse, det er en fantastisk ny erfaring og det har vært veldig trygt å lene seg på de andre. De er så stødige i jobben sin, og det har hjulpet meg å bli veldig komfortabel veldig fort.

– Jeg har kost meg utrolig mye og jeg kan nesten ikke vente med livesendingene, fortsetter en ivrig Bergan.

Les også: Julie Bergan røper ny jobb: Vil fremheve unge artister

Resten av dommerpanelet er svært glade for å få den ungen artisten ved deres side, og de trekker fram humor og et godt humør som gode kvaliteter hos den nye dommeren:

– Hun skled naturlig inn i miljøet. Hun hører hjemme her, sier Nymoen om tilskuddet.

Continue Reading