Entertainment

Norge spilte 0–0 mot Kasakhstan i Nations League

Published

on

(Kasakhstan – Norge 0-0) Et norsk sjansesløseri i Almaty gjør at Ståle Solbakkens menn har fått en grusom start på Nations League-gruppespillet.

FRUSTRASJON: Erling Braut Haaland skjønner ikke hvordan han ikke ga Norge ledelsen mot Kasakhstan. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Kasakhstan er rangert som nummer 109 på Fifa-rankingen, men et tannløst Norge (nummer 50) klarte aldri å finne nettmaskene mot det svakeste laget i Nations League-gruppe B3.

– Dette er skuffende. Bøttevis av støttepasninger er ikke produktivt. Særlig 2. omgang har vært dårlig. Flere av spillerne under pari, oppsummerer tidligere landslagssjef Egil «Drillo» Olsen på TV 2.

Dermed går Norge nok en gang på en uavgjortsmell i en kvalifisering til et mesterskap under Ståle Solbakkens regjeringstid.

Les VG-børsen her!

Norge løsnet skudd etter skudd i Almaty, skaffet seg 12 cornere – og traff stort sett kasakhstanske spillere som forsvarte seg med nebb og klør.

Men to enorme muligheter fikk det norske laget:

• 33. minutt: Felix Horn Myhre ble spilt fri på 11-meteren, men debutantens skudd traff tverrliggeren.

• 53. minutt: Antonio Nusa trakk seg inn fra venstrekanten og slo et hardt innlegg inn i boksen. Der inne fikk Erling Braut Haaland stå helt alene en meter fra mål – men mannen med syv scoringer på sesongens tre første Premier League-kamper traff kun stolpen.

– Den burde jeg satt i mål. Jeg er litt forbannet over det, sier Felix Horn Myhre til VG om sin mulighet.

– Vi skaper jo nok til å score mål, men det kommer litt an på hva som er «nok». Et mål eller to skulle vi klart, fortsetter Brann-spilleren.

På tampen ble spillere som Jørgen Strand Larsen, Aron Dønnum og debutant Sindre Walle Egeli kastet inn av landslagssjef Ståle Solbakken. Norge la om til en 4–4–2-formasjon – uten at det ga uttelling:

– Vi klarer ikke å komme til nok innlegg og fôre spissene våre. Vi mangler galskap, selv om vi hadde fortjent å vinne kampen, sier AaFK-trener Kjetil Rekdal i VGs studio.

Slovenia og Østerrike er det to andre lagene i Nations League-gruppen. Norge møter Østerrike på Ullevaal mandag 9. september.

Gruppevinneren vil få en ekstra mulighet til å kvalifisere seg til VM i 2026 om de ikke tar seg til mesterskapet gjennom det vanlige VM-kvalifiseringen.

Ståle Solbakken varslet før Kasakhstan-kampen at han gir seg som landslagssjef etter VM i 2026.