Connect with us

Entertainment

Media Business 2023-2027

Published

on

Media Business 2023-2027

«Media Business 2023-2027 – Rethinking Media in the Age of AI»

På Hotel Continental 31. oktober kommer du til å møte noen av Nordens aller største mediekonsern, Schibsted, Bonnier og JP/Politiken, strømmeselskapene Spotify og Viaplay, flere av verdens ledende konsulenthus PwC og McKinsey og teknologigiganten Google.

Bakteppet for den 12. utgaven av «Media Business»-konferansen er ikke det aller beste med press på både reklameinntekter og abonnementsøkonomien. Etter korona eksploderte den globale medier- og underholdningsindustrien med en vekst på over ti prosent i 2021 og veksten fortsatte i 2022 med 5,4 prosent, viser tall fra den årlige rapporten «Global Media and Entertainment Outlook» til PwC. 

Nå ligger det an til en betydelig nedkjøling for de fem årene og PwC vil presentere sine helt nye prognoser på «Media Business» med rapporten «Resetting expectations, refocusing inward og recharging growth». 

– 2022 markerer et sentralt vendepunkt for den skandinaviske medieindustrien, sier partner i PWC, Øystein Sandvik.

Få med deg de ferske inntektsprognosene til PWC på årets store mediekonferanse «Media Business».

Les også: Ny PWC-rapport om medieindustrien: Annonser vil bli større enn brukerinntektene

Det store kunstig intelligens-året
Etter et år der alt plutselig handlet om Metaverse, ble 2023 et gjennombruddsår for kunstig intelligens. Mange selskaper ser nå på mulighetene til å sikre ny vekst gjennom bruk av denne raskt fremvoksende teknologien og medie- og kommunikasjonsbransjen er som alltid tidlig ute.

Til å belyse mulighetene som ligger i denne nye teknologien for medie- og underholdningsindustrien og reklamebyråene kommer konsulentselskapet McKinsey, søkegiganten Google og DNBs fondsforvalter for å gi sitt syn på denne teknologiske revolusjonen og den gryende plattformkrigen mellom Microsoft, Google og Meta.

«Media Business»-konferansen har i alle år belyst de viktigste driverne i medier- og kommunikasjonsindustrien og vier som alltid oppmerksomheten til sentrale temaer som preger ikke bare medieindustrien – men hele næringslivet.  

I etterkant av fjorårets konferanse mottok vi svært gode tilbakemeldinger fra deltakerne som ga en totalscore på 5,2 av 6, og hvor samtlige som svarte på undersøkelsen anbefalte konferansen videre! 

Etter det faglige programmet inviterer vi til nettverksbygging og lunsj på Theatercafeen.    

Velkommen til en aktuell, inspirerende og lærerik konferanse 31. oktober fra 9-13 på Hotel Continental!

Continue Reading