Connect with us

Sports

Måper av Norge

Published

on

Måper av Norge

LILLEHAMMER (Dagbladet): – Jeg er litt redd for det som venter. Det er ikke noe jeg har gjort tidligere.

Dorothea Wierer ønsker Dagbladet velkommen til Olympiaparken sportell på Lillehammer.

På historisk grunn har den italienske skiskytterdronninga trent, spist og sovet siden starten av juli.


BEGEISTRER WIERER: Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsen imponerer Dorothea Wierer. Snart skal de to førstnevnte kjempe om medaljer i Paris. Her i passiar etter EM i Roma. Foto: Heiko Junge / NTB
Vis mer

Måper av Norge: – Wow

Sammen med de italienske herrene har de lagt en liten del av oppkjøringen til ny sesong til Norge. Men om en liten uke settes forsesongen på vent for Wierer.

34-åringen – som i mai bekreftet at hun fortsetter karrieren i et par år til – skal jobbe som ekspert for italienske Discovery under sommerens leker i Paris.

I den franske hovedstaden blir skiskytterens oppgave å analysere de italienske utøverne, samtidig som hun vil ta TV-seerne med inn i hodene på utøverne og vise det mentale aspektet i idretten.

– Jeg tror det er en fin erfaring å ta med seg, og det er også fint å komme seg ut av komfortsonen.

PÅ NORSK JORD: Dorothea Wierer har brukt flere uker på Lillehammer. Foto: Stian With / Dagbladet
PÅ NORSK JORD: Dorothea Wierer har brukt flere uker på Lillehammer. Foto: Stian With / Dagbladet
Vis mer

– Hvor mye vet du om norske utøvere i OL?

– Dere har mange sterke. Beachvolleyball-gutta er gode, det samme er Ingebrigtsen-brødrene. De blir bare sterkere og sterkere. Det er skikkelig imponerende.

Wierer snakker seg varm:

– Og Warholm. Wow! Det er interessant at Norge nå også har mange gode utøvere som hevder seg i sommeridretter.

– Du høres nesten overrasket ut?

– Ikke overrasket, for jeg kan jo se hvordan folk lever her på Lillehammer. Det er helt forskjellig fra Italia. Her er det kun fokus på idrett, og det er en helt annen kultur, sier Wierer.

Dorothea Wierer sin video vekker oppsikt både for Tarjei Bø og i kommentarfeltet, men av litt forskjellige grunner. Video: Dorothea_wierer, Olsen/With/Dagbladet
Vis mer

– Umulig

Med jobben i Paris forventer ikke Wierer at trening blir førsteprioritet. Det rimer dårlig for en utøver som har mye å revansjere fra forrige sesong som ble preget av mye sykdom.

– Her på Lillehammer får jeg løpt i skogen og gått på rulleski. I Paris blir det umulig. Jeg aner ikke hvor mye jeg får trent mens jeg er der nede, så denne perioden her er veldig viktig for meg, sier hun.

Det er ikke mer enn noen måneder siden eksperter og utøvere var sikre på at Wierer hadde gått sitt siste renn som skiskytter.

– Jeg er ganske sikker på at dette er et farvel, sa TV 2s skiskytterekspert til Dagbladet noen få timer før Wierer holdt pressekonferansen der hun bekreftet at hun satset videre.

TRE X BRONSE: Dorothea Wierer har tre bronsemedaljer fra OL. I 2026 kan hun runde av karrieren med OL-gull på hjemmebane. Foto: NTB
TRE X BRONSE: Dorothea Wierer har tre bronsemedaljer fra OL. I 2026 kan hun runde av karrieren med OL-gull på hjemmebane. Foto: NTB
Vis mer

Italieneren med fire VM-gull, to sammenlagtseire i verdenscupen og en stjernefaktor få andre i skiskyttermiljøet kan matche, har i mange år fått spørsmål om hun vurderer å legge opp.

Hun ønsker ikke å svare på hvor nær hun faktisk har vært å legge opp, men sier at hun tok en beslutning om å fortsette etter flere uker i tenkeboksen.

– Sponsorene mine har ytret et ønske om at jeg skal fortsette, og jeg har også snakket med mannen min som sa jeg måtte fortsette hvis jeg var motivert.

På spørsmål om hun nå vil skreddersy sitt eget opplegg, og velge seg ut enkeltrenn hun vil fokusere på, svarer hun:

– Jeg vil foretrekke å være med i alle renn. Det er det jeg alltid har gjort, og jeg ser ikke noen grunn til å endre på det. Jeg er ikke en sånn utøver som velger meg ut renn, avslutter Wierer.

  • Verdenscupen starter i Kontiolahti 30. november. VM arrangeres i Lenzerheide i februar.
Continue Reading