Connect with us

Sports

Manchester United-manager Erik ten Hag om Joshua Zirkzee: – Han kommer med et ferdighetsregister som vi ikke allerede har i laget

Published

on

Manchester United-manager Erik ten Hag om Joshua Zirkzee: – Han kommer med et ferdighetsregister som vi ikke allerede har i laget

I NORGE: Erik ten Hag snakket åpent om deres nyeste spiss, Joshua Zirkzee, da han gjestet VGs studio før kampen mot Rosenborg på mandag. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Til VG åpnet United-manageren for første gang opp om kjøpet av Joshua Zirkzee (23).

– Det er vår første signering, og en veldig spennende spiller. Han har spilt i andre ligaer i Tyskland, Belgia og Italia allerede og tar med erfaring derfra.

Det sa Erik ten Hag i VGs studio før kampen tapet mot Rosenborg mandag kveld.

Zirkzees spilte fire minutter fordelt på to kamper for Nederland i EM, men overbeviste Manchester United etter en strålende sesong med Bologna i Serie A.

Han var en sentral figur i å få Bologna til Champions League for første gang med elleve mål og fem målgivende på 34 kamper.

– Zirkzee kommer med et ferdighetsregister som vi ikke allerede har i laget. Vi kan holde ballen høyere oppe med han, sa ten Hag og la til:

– Han er kreativ og vi kan ha folk rundt ham, både bak ham og andre spillere kan løpe i bakrom bak forsvaret.

Også Rasmus Højlund kom fra spill i Italia (Atalanta) da han signerte for de røde djevlene i fjor.

– Ser du på Zirkzee som en konkurrent til Rasmus Højlund, eller kan de spille sammen som en duo, spurte VGs Vegard Aulstad.

– Begge deler, svarte United-treneren kontant.

Videre forklarte ten Hag at det har vært viktig i prosjektet hans å hente unge spillere med en fremtid. Men at det samtidig er viktig for United med suksess her og nå.

NYE FERDIGHETER: Joshua Zirkzee gir Manchester United mer å spille på øverst på banen, sier hans nye sjef Erik ten Hag. Foto: FILIPPO MONTEFORTE / AFP / NTB

– Rasmus (Højlund) er ung og bar alt på egne skuldre som spiss (forrige sesong), han trenger en ekstra spiller han kan rotere med.

Ten Hag forklarer at den økte kampbelastningen, spesielt med det nye Europa League-formatet, gjør signeringen av en ekstra spiss viktig.

– Vi trenger både tall (mål og assist) samt kvalitet. De kan rotere med hverandre og ha intern konkurranse. De må kjempe, bevise (at de er rette mannen) og utfordre hverandre.

Også VGs fotballekspert Henning Berg skrøt av nysigneringen i studioet.

– Zirkzee er en spiller de ikke har i troppen i dag. Han kan også avlaste Fernandes i mellomrommet.

Bilde av Henning Berg
Henning Berg

Tidligere Manchester United-spiller.

Henning Berg ser frem til å se samarbeidet mellom Zirkzee og Højlund.

– Zirkzee er en «link up-spiller», men også en målscorer. De har kanskje ikke hatt det siden Dwight Yorke spilte der. Mens Højlund er mer en bakromsspiller som Andy Cole.

Zirkzees tidligere sjef i Bologna, Thiago Motta (nå Juventus-manager), sammenlignet i februar også nederlenderen med en tidligere lagkamerat i et intervju ifølge Football Italia.

– Når jeg ser ham dag etter dag minner han meg om den Ronaldinho jeg spilte med i Barcelona.

Bergs ekspertkollega Pål André Helland sa i studioet at Zirkzee nå vil kjenne på et større press enn han gjorde i italienske Bologna.

Bilde av Pål André Helland
Pål André Helland

RBK-helt og fotballekspert.

– Han var eneste spiller i et rigid system som hadde frihet til å bevege seg på tvers av leddene. Jeg tviler litt på at han får samme frihet i ten Hags system. Men det er helt klart en råpakke der som er veldig upolert og med et høyt potensiale.

Henning Berg mener de røde djevlene bør ha to andre posisjoner øverst på listen nå.

– De bør signere en midtstopper og en sentral midtbane med ordentlig kvalitet om de skal hamle opp med City, Arsenal og Liverpool.

Continue Reading