Connect with us

Travel

Kommentar: «Reise-Norge i full spagat» — THE TRAVEL INSPECTOR

Published

on

Kommentar: «Reise-Norge i full spagat» — THE TRAVEL INSPECTOR

(ODD ROAR LANGE): Sommeren er over for denne gang. Litt for kort, som vanlig. Men en knallsommer for reiselivet i Nord-Norge, takket være godt forarbeide med markedsføring og god tilrettelegging for en travel sesong, toppet med fabelaktig sommervær i uke etter uke.
Ikke like bra vær, men allikevel godt besøk og høy omsetning også for mange i sør. Det kunne vært sensommeren hvor Reiseliv-Norge kunne feire seg selv og takke for godt samarbeide.
Slik blir det ikke.

Det koker nemlig rundt om i landet. I øst, vest, sør og nord. Stemningen er alt annet enn god, og reiselivsnæringens tillit til at ledelsen i Innovasjon Norge Reiseliv skal klare å bedre den er på det nærmeste fraværende.

Hva er det som skjer?

For å si det på fotballspråket: Innovasjon Norge Reiseliv er i ferd med å miste garderoben. Tilliten har ikke vært spesielt høy de senere årene. Men så lav som den er nå, har den ikke vært de siste 30 årene. Det sier dessverre veldig mye.

Reiselivet i Norge er dessverre ikke mest kjent for på trekke i samme retning. Årsakene er mange. Alt for mange destinasjonsselskap, mange sterke personligheter ved rorene og svært ulike meninger om hva som skal være reiselivets retning de kommende årene er bare noen av dem. Nå kan et reiselivsopprør være under oppseiling.
En usynlig og utydelig reiselivsledelse i Innovasjon Norge samt kampanjer og kommunikasjon som ikke er synkronisert med de største reiselivsaktørene rundt om i landet har vært som et voksende gnagsår i reiselivet. Et reiseliv som har havnet i full spagat.

Kommunikasjon på epost

Reiselivs-Norge er dessverre veldig svake til å løfte problemer, uenigheter og diskusjoner frem i åpne fora. I stedet foregår diskusjoner, evalueringer og deling av karakteristikker på messenger, eposter, sms og whatsapp.
Sånn har det vært i årevis, og den utydelige og (den for offentligheten) usynlige kommunikasjonen har tiltatt i omfang og hastighet.
Man kan selvsagt spørre seg om effekten er den avsenderne ønsker: så som forbedringer, bedre samhold og mindre fragmentering. Samt større slagkraft og politisk innflytelse?

Continue Reading