Connect with us

Jobs

Her er alle Apple-nyhetene

Published

on

Her er alle Apple-nyhetene

Med slagordet «It’s glowtime» gikk Apple-sjef Tim Cook mandag kveld klokka 19 norsk tid på scenen i Steve Jobs Theater i California for å avduke høstens største lanseringer fra selskapet:

Vi fikk fire nye modeller i iPhone 16-familien, en ny Apple Watch Series 10 og AirPods 4 i to varianter.

iPhone 16 med to nye knapper

Kveldens store nyhet er den nye iPhone 16-familien.

Som i fjor og året før der består den av fire modeller, de vanlige utgavene iPhone 16 og iPhone 16 Plus samt toppmodellene iPhone 16 Pro og iPhone 16 Pro Max.

I tillegg til nye friske farger, er den kanskje største nyheten med de vanlige iPhone 16-modellene er at de får to nye knapper: handlingsknappen som ble introdusert med iPhone 15 Pro i fjor.

Denne erstatter lydløsbryteren og du kan selv bestemme hva den skal gjøre – for eksempel starte et lydopptak eller gjenkjenne musikk via Shazam.

Her er alle Apple-nyhetene

Vi får også en helt ny knapp kalt «Camera Control», som du kan bruke til å styre kameraet og ta bildere på en enklere måte enn før, skal vi tro Apple. Blant annet skal den kunne skille mellom et lett trykk og et hardt trykk for å bruke ulike kamerafunksjoner.

Camera Control kan også brukes til å aktivere Apples nye «Visual Intelligence»-funksjon, som i praksis er selskapets svar på Google Lens. Trykk på knappen, og så er det bare å peke iPhone-kameraet på det du vil søke opp.

Her er alle Apple-nyhetene

På innsida av iPhone 16 sitter en ny og raskere A18-brikke. Sammen med et større batteri lover Apple en «big boost» hva gjelder batteritid – det gjenstår å se hva det betyr, selvsagt.

iPhone 16-modellene kommer i samme størrelser som i fjor: standardmodellen har en 6,1 tommer stor skjerm, mens iPhone 16 Plus er på 6,7 tommer.

Norske priser legger vi inn så fort vi har dem.

Pro-modellene blir større

Når det gjelder de dyrere Pro-modellene i iPhone 16-serien, er den store nyheten her bokstavelig talt at de er større:

6,3 tommer på iPhone 16 Pro og 6,9 tommer på iPhone 16 Pro Max (opp fra henholdsvis 6,1 tommer og 6,7 tommer på iPhone 15 Pro og 15 Pro Max).

Sistnevnte skal være den største iPhone-skjermen noensinne.

iPhone 16 Pro-serien kommer i fire farger: svart, hvit, naturlig og en ny «desert titanium». Den har også den nye Camera Control-knappen i iPhone 16-serien.

Her er alle Apple-nyhetene

Der de vanlige 16-modellene fikk A18-prosessoren, får Pro-modellene A18 Pro. Her skryter Apple av at «iPhone 16 Pro Max har den beste batteritiden noensinne på en iPhone».

Internt får kameraet en mindre oppgradering. Teleobjektivet har nå 5x optisk zoom på begge modeller. Det en forbedring spesielt for den mindre Pro-modellen, som tidligere hadde maks 3x zoom. Dessuten har ultravidvinkelkameraet blitt oppgradert fra 12 megapiksler til 48 megapiksler i begge Pro-modellene.

Apple Watch Series 10 – større og tynnere

Her er alle Apple-nyhetene

Synes du Apple Watch er for stor, har vi dårlige nyheter. Med ny Apple Watch Series 10 har skjermen blitt enda større enn før, med opptil 30 prosent mer skjermflate. Faktisk er skjermen enda litt større enn på den til nå større sportsutgaven Apple Watch Ultra 2.

Fordelen er muligheten til å vise større skrift, slik at det blir lettere å taste inn for eksempel kodelås, eller få én ekstra linje med tekst.

Her er alle Apple-nyhetene

Med større skjerm følger også en tynnere klokke; bare 9,7 millimeter tykk. Det gjør den også lettere enn før.

Så hva betyr dette for batteritid, spør du? Den er det samme som før (18 timer, eller «all day» som Apple kaller det), men det er endelig støtte for hurtiglading, så du får 80 prosent batteri på bare 30 minutter.

Her er alle Apple-nyhetene

Apple Watch Series 10 blir Apples første smartklokke får en funksjon for å gjenkjenne søvnapné, som er pustestopp under søvn. Her avventer Apple godkjenning fra helsemyndigheter i 150 land, men når godkjent blir funksjonen også tilgjengelig på klokkene Series 9 og Ultra 2.

Apple Watch Series 10 får dessuten en ny sensor som lar deg se dybde ned til seks meter under vann i tillegg til en sensor for å måle vanntemperatur.

SVART ULTRA: Apropos Apple Watch Ultra, denne kommer ikke i ny versjon i år, men 2. generasjonsmodellen vil komme i en ny utførelse, for første gang i svart. Foto: Apple
SVART ULTRA: Apropos Apple Watch Ultra, denne kommer ikke i ny versjon i år, men 2. generasjonsmodellen vil komme i en ny utførelse, for første gang i svart. Foto: Apple
Vis mer

AirPods 4 i to utgaver

Ifølge Apple-sjef Tim Cook er AirPods er «de mest populære hodetelefonene i verden». I høst byr de på oppdateringer på tvers av produktserien.

Først ut er en helt ny generasjon av de vanlige AirPods-ene, AirPods 4. Forrige oppdatering av disse var i 2021, da tredjegenerasjons AirPods ble lansert.

Fjerde generasjon AirPods får en ny design som skal gjøre øreproppene mer behagelige å bruke, og Apple lover dessuten bedre lyd med en ny H2-prosessor.

Her er alle Apple-nyhetene

I tillegg kommer den i to varianter, en uten og en med støykansellering. Sistnevnte er første gang for denne standardutgaven av Apples ørepropper – til nå er det kun AirPods Pro som har hatt dette.

Nye AirPods har også fått USB-C, så da trenger du bare én lader om du har en nyere iPhone med samme ladekontakt.

Når det gjelder de svindyre hodetelefonene AirPods Max, oppdateres disse med støtte for USB-C og nye farger.

AirPods Pro blir ikke oppgradert når det gjelder maskinvare, men får ny mykvare. De kan nå teste hørselen din for hørselstap. I tillegg vil de kunne brukes som høreapparat, ved å forsterke frekvenser som du har vanskeligheter med å høre.

Her er alle Apple-nyhetene

Slipper iOS 18

Ordet «glowtime» fra er mest sannsynlig en referanse til den nye glødende effekten som dukker opp når den nye KI-oppgraderte Siri aktiveres i den nye iOS 18-oppdateringen, som sannsynligvis vil slippes i etterkant av kveldens happening.

BLIR NY: Siri får et nytt utseende og flere nye evner takket være Apple Intelligence, som er navnet Apple bruker på sin store satsning på kunstig intelligens. Foto: Apple
BLIR NY: Siri får et nytt utseende og flere nye evner takket være Apple Intelligence, som er navnet Apple bruker på sin store satsning på kunstig intelligens. Foto: Apple
Vis mer
Continue Reading