Connect with us

Entertainment

G19-EM: – Det blir en nydelig åpningskamp

Published

on

G19-EM: – Det blir en nydelig åpningskamp

Tittelforsvarer Italia er motstander når G19-landslaget sparker i gang EM i Nord-Irland mandag kl. 16.30. Se kampen på NRK2 og NRK TV.

– Det blir en nydelig åpningskamp i EM, sier landslagstrener Luis Pimenta.

– Vi har hatt en bra precamp med gode treninger og nå er fokuset på å spille en god åpningskamp mot den regjerende mesteren. Det er en bra test for oss og vi går for seier.

– Det betyr ekstremt mye

G19-landslaget har hatt en god uke på feltet før åpningskampen mandag.

– Gruppa er veldig fokusert og de har forstått planen for de forskjellige fasene av spillet som vi har trent på. De har respondert veldig bra på feltet. De snakker sammen, løser ting sammen og er veldig lojale til våre spilleprinsipper. Det gir oss trygghet og når det gjelder innsats og mentalitet har denne gruppa alltid vært på et veldig høyt nivå.

Simen Vatne Haram var med da Norge spilte seg til semifinale i G19-EM i fjor. Nå gleder han seg til et nytt mesterskap med flagget på brystet.

– Det betyr ekstremt mye, det er dette veldig mange gutter drømmer om, sier han før kampen mot Italia.

– Det handler om å stå sammen og om å følge prinsippene våre. Det er bare å gi alt.

Klikk her for å se presentasjon av spillertropp, fakta, mesterskapshistorikk med mer.

Saken fortsetter under videoen

 

Italia vant i fjor

Italia er regjerende mester etter at de slo Portugal i finalen på Malta i fjor sommer. I kvalifiseringen til årets mesterskap ble de nummer to i sin gruppe i den første runden etter 7-0-seier over Liechtenstein, 0-1-tap for Sveits og 2-2 mot Sverige. I eliterunden på hjemmebane vant de gruppa etter at de slo Skottland 3-1, Tsjekkia 2-1 og Georgia 5-0.

Senere i gruppespillet møter de norske gutta Ukraina og vertslandet Nord-Irland. Den andre gruppa består av Spania, Danmark, Tyrkia og Frankrike.

De to beste fra hver gruppe går til semifinale i mesterskapet. De fem beste i mesterskapet er også kvalifisert for VM i Chile neste år. De fire semifinalistene går direkte til VM mens lagene som ender på tredjeplass i gruppespillet spiller playoff-kamp om den siste VM-plassen. 

Continue Reading