Connect with us

Sports

Flere spillere i tårer da Ingstad-skade rystet Norge i Tyskland-seier

Published

on

Flere spillere i tårer da Ingstad-skade rystet Norge i Tyskland-seier

Norge ledet med ni mål og cruiset mot seier da strekspiller Ingstad gikk i parketten. Hun ble liggende og fikk behandling av kneet før hun ble ført haltende av banen. Det er foreløpig ikke kjent hva slags skade det dreier seg om, men hun fikk seg en vridning.

Flere spillere var på gråten ved kampslutt og holdt rundt hverandre da fløyta gikk.

Landslagslege Per Olav Kvalvåg opplyste at de ikke kan utelukke en korsbåndsskade.

– Vi skal undersøke nærmere, og da vil vi få svaret det neste døgnet.

Nora Mørk var i tårer da hun møtte norske medier kort etter kampen.

– Det var sikkert ikke med vilje, men det er utrolig frustrerende at de dytter en linjespiller i luften når de ligger under med ti mål. Det kostet dyrt, sa hun.

– Vilde er en enormt bra jente som har gått og ventet på dette OL. Hun skulle ha vært med i Tokyo, men tok tommelen rett før. Hun er en av de beste linjespillerne i verden, og jeg har utrolig vondt av henne nå, sa hun på spørsmål fra NTB.

– Det var stygt spill, synes jeg. Strake armer rett i ryggen. Vi får håpe det går bra, men det ser ikke bra ut, sa Katrine Lunde til NTB.

Irritert på dommerne

Landslagssjef Thorir Hergeirsson var svært opphisset på sidelinja etter at Ingstad ble skadd.

– Jeg er jævlig irritert over at kamplederne ikke tar tak i behandlingen av våre linjespillere. Det kan være del av forklaring på skaden som ser alvorlig ut. De fikk ganske tøff behandling hele kampen, sa han til Max.

– Jeg savner en linje i det av dommerne. Det blir nok en reaksjon fordi det skjer en skade. Det er mange situasjoner hvor man burde ha blåst noe. I noen kamper synes jeg det tillates for mye, sa Hergeirsson til NTB.

Norge kom under 0-3, men så var det slutt på tysk moro. De påfølgende 25 minuttene kom det bare tre mål til, og Norge gikk til pause med 14-8-ledelse. Tyskland knappet innpå, men deretter så Hergeirssons jenter seg aldri tilbake.

Et par timer etter kampen var det klart at Norge ble gruppevinner og skal møte Brasil i kvartfinalen tirsdag. Brasilianerne slo Angola i siste kamp og klatret forbi det afrikanske laget til 4.-plass i gruppe B.

Sandvolleyballspillerne Anders Mol og Christian Sørum var blant de norske supporterne i den fullsatte arenaen i Paris. De fikk se flere lekre ballkunster, blant annet Sanna Solberg-Isaksen som «tricket» inn en scoring fra spiss vinkel.

Storspill i buret

Katrine Lunde leverte en stor førsteomgang som ga grunnlag for seieren.

– Hun er viktig, som alltid. Vi har den beste målvaktsduoen i OL, sa tidligere landslagsspiller Marit Malm Frafjord i Max-studioet.

Sammen med Silje Solberg-Østhassel har keeperduoen prestert jevnt så langt i mesterskapet.

Nora Mørk sto over den forrige kampen på grunn av en belastningsskade i leggen. Lørdag kveld var hun tilbake og ble matchet forsiktig.

Før minuttet var spilt, skled Mørk og taklet Antje Döll og fikk en tominutter. Keeperveteran Lunde fortsatte sitt gode spill og reddet Tysklands to første straffer.

Lunde kom til kampen med redningsprosent på 43. Til pause var tallet 46.

Det tok seks minutter før Norges første scoring kom da Kari Brattset Dale reduserte til 1-3. Deretter kom det seks strake norske scoringer

Les også: Håndballjentene klare for kvartfinale etter Slovenia-seier: – Godt

Reiser til Lille

I 2. omgang var tendensen den samme, men Solberg-Østhassel var kommet inn og leverte de samme varene Lunde kom med før pause.

Norge startet mesterskapet med tap for Sverige (28-32) før de reiste seg umiddelbart mot Danmark (27-18). Deretter ble Sør-Korea (26-20) og Slovenia (29-22) slått komfortabelt.

Kvartfinalen mot Brasil spilles tirsdag. Hele cupspillet gjennomføres i Lille nord i Frankrike.

Les også: Fullt program OL i Paris, dag for dag, time for time

Kampfakta

OL håndball kvinner torsdag, gruppe A:

Slovenia – Norge 22-29 (10-15)

Paris, 5722 tilskuere

Mål Norge: Kari Brattset Dale 4, Vilde Mortensen Ingstad 4, Thale Rushfeldt Deila 4, Veronica Kristiansen 3, Stine Skogrand 3, Sanna Solberg-Isaksen 3, Stine Bredal Oftedal 2, Kristine Breistøl 2, Henny Reistad 2, Marit Røsberg Jacobsen, Camilla Herrem.

Toppscorere Slovenia: Ana Gros og Tamara Mavsar 5.

Dommere: Youcef Belkhiri og Sidal Hamidi, Algerie.

Utvisninger: Slovenia 4 x 2 min., Norge 2 x 2 min. og ett rødt kort (Breistøl).

Norge tapte 28-32 for Sverige torsdag 25/7, slo Danmark 27-18 søndag, Sør-Korea 26-20 tirsdag og møter Tyskland lørdag. De fire beste i hver gruppe til kvartfinaler.

Continue Reading