Connect with us

Shopping

First Fondene får ny, svensk storeier

Published

on

First Fondene får ny, svensk storeier

Den svenske kapitalforvalteren Atle har gått på shopping i nabolandet Norge og på hjemmemarkedet ved å kjøpe store eierandeler i to fondsselskaper, First Fondene og Amaron Holding.

Atle Investment Management har kjøpt opptil 66 prosent av First Fondene, et norsk fondsselskap med fokus på aktiv forvaltning, 11 fond i porteføljen og en forvaltningskapital på cirka 10 milliarder kroner.

– Jeg er svært imponert over hva teamet i First har fått til, og vi ser frem til å jobbe med dem fremover, sier Gustav Ohlsson, administrerende direktør i Atle Investment Management, i en pressemelding.

First Fondene var i flere år eid av Swedbank og gikk under navnet Swedbank Asset Management, men ble i 2016 solgt og fikk sitt nåværende navn. Ifølge meldingen vil alle partnerne i selskapet forbli eiere, og overtakelsen vil ikke føre til noen organisatoriske endringer.

Fokus på eiendom

Atle, som er et datterselskap av investeringsselskapet Bure Equity, har også kjøpt seg inn i den svenske fondsforvalteren Amaron Holding, som spesialiserer seg på alternative investeringer, spesielt eiendom i Sør-Sverige.

Det Malmö-baserte selskapet forvalter ett eiendomsfond og vil, ifølge en pressemelding om oppkjøpet, snart lansere ytterligere et fond med fokus på boligeiendom.

For Atle betyr det å bli medeier i Amaron at selskapet får en ny aktivaklasse i porteføljen, «noe som gir investorene våre muligheten til å investere direkte i eiendom».

Med de to nye oppkjøpene, som begge må godkjennes av finansmyndighetene i Norge og Sverige, vil Atle ha syv fondsselskaper i sin portefølje. Frem til nå har Atle hatt følgende fem forvaltere under sine vinger: Alcur, HealthInvest, Humle og Tin Fonder fra Sverige, samt finske Fondita.

Grunnleggerne av Amaron, Stefan Wilhelmson og Martin Mildner, ser frem til å samarbeide med Atle Investment Management.

– Sammen med Atle er det store muligheter for å styrke Amarons vekst ytterligere. Vi har fulgt utviklingen og suksessen til de fem fondsselskapene som allerede er under Atles paraply, og ser frem til å bli en del av dette nettverket, sier de i pressemeldingen.

Continue Reading