Connect with us

Entertainment

Direktesendt på TV: Gawdat lager Jesus til folket-konferanse 55 dager på rad

Published

on

Direktesendt på TV: Gawdat lager Jesus til folket-konferanse 55 dager på rad

Gawdat Mtrious er fra Egypt, bor i Norge – og samler flere enn 100 predikanter fra ulike kristne trossamfunn og kulturer, til 55 kvelder med direktesendinger på TV – i Sverige, Norge, Danmark og Finland. Den yngste forkynneren er 20, den eldste 88 år. Se videointervjuet.

Annonse:


SOMMERKAMPANJE: Få full tilgang til Verdinytt.no, Norges nyeste kristne avis, i et helt år for bare 690 kroner!

Jesus til folket – 55 dager på rad

– Det har ikke vært stille på Messenger de siste to månedene. Jeg har et stort nettverk av svenske forkynnere. Jeg spør – de sier ja!, forteller en gledesstrålende Gawdat Mtrious (52) til Verdinytt natt til lørdag (!).

– Voldsomt!

– Ja, men denne sommerkonferansen er et mirakel. For syv år siden kjente jeg ingen i Sverige. Nå svarer alle ja når jeg spør, forteller Gawdat.

Sommerkonferansen på Sverigekanalen starter mandag 24. juni. Det blir direktesendinger i tre timer hver kveld, til og med søndag 18. august.

Ekspressutvikling

I februar skrev vi i Verdinytt om at Gawdat Mtrious, den tidligere TV-sjefen i Visjon Norge, starter sammen med en rekke svenske samarbeidspartnere en ny 24 timers satelittkanal.

ANNONSE

Annonse


Men hvorfor starte en ny TV-kanal?

TV-kanalen Vision Sverige ble startet av TV Visjon Norge som en svensk søsterkanal til den norske kanalen som ledes av Jan Hanvold. Gawdat Mtrious var i ti år TV-sjef i Visjon Norge og var sentral i å bygge opp Visjon Sverige. 6. februar overrasket han mange da han offentliggjorde at han takker for seg i Visjon Norge.

«De siste årene har jeg hatt særlig glede av å jobbe med Visjon Sverige. Jeg kjenner et kall til å fortsette i Sverige, og det blir mitt fokus fremover. Jeg ønsket å kjøpe Visjon Sverige for å ta dette videre, men dette var ikke ønskelig fra Visjon Norges side. Det respekterer jeg. Jeg kommer, sammen med gode venner, til å fortsette tjenesten i Sverige gjennom et nytt arbeid», skrev Gawdat i en melding på Facebook.»

Se klipp fra Live med venner i februar i år:

Sverigekanalen TV kom på luften allerede 5. mars – og mandag 24. juni starter maraton-sommerkonferansen, på TV.

Hver kveld i 55 døgn

– Flere enn 100 predikanter, forkynnere er med på sommerkonferansen. De stiller opp uten engang å spørre om bensinpenger. Det er et mirakel, gjentar Gawdat.

ANNONSE

Annonse


I sommer samler han flere enn 100 predikanter fra ulike kristne trossamfunn og kulturer, til 55 kvelder med direktesendinger på TV. Den yngste forkynneren er 20, den eldste 88 år.

To, snart tre byer

Sverigekanalen har TV-studioer i Göteborg og Stockholm. Til høsten åpner de enda et TV-studio, i Norrköping. Selv bor Gawdat i Sande i Vestfold, men pendler fram og tilbake til Sverigekanalen – i Sverige.

– Når har du fri fra jobben?



– Jeg jobber hele tiden, syv dager i uka. Jeg hviler når jeg sover. Er en positiv arbeidsnarkoman med mengder av visjoner.



– Hva er det som driver deg til å legge ned så mye tid og krefter i dette TV-arbeidet?

– Kjærlighet til mennesker. En lidenskap om å se mennesker bli frelst. Bygge opp mennesker, hjelpe dem med verktøy til å være forkynnere på nasjonalt nivå. Og få se mennesker blomstre under Guds salvelse.

ANNONSE

Annonse


Evangeliet til alle – for å utruste mennesker

– Fortell om visjonene!

– Jeg vil at alle i Sverige skal få høre og se evangeliet på en måte de kan forholde seg til. Og jeg ønsker å utruste vanlige mennesker med verktøy slik at de kan være aktive i tjenesten sin. TV er en plattform som hjelper meg til det.

– Hvor er økonomien i dette? TV-misjon er kostbart. Hvem betaler alle regningene og lønningene?

– Alt er gaver fra seerne, og mest fra svenske seere. Vi har holdt på med TV-sendinger i tre måneder nå. Alt er betalt, måned for måned!

– Ber om å få se mennesker frelst

– 55 kvelder med direktesendt sommerkonferanse. Når du folder dine hender og ber til Gud, hva ber du om at denne sommeren skal gjøre med mennesker i Sverige – og Norge – som ser ett eller mange av disse programmene på Sverigekanalen?

ANNONSE

Annonse


– Jeg ber om at jeg får se mennesker frelst. Derfor heter konferansen Jesus til folket. Jeg ber om vi får se at mange blir oppmuntret til å gå – og leve sammen med Jesus, i Sverige og Norge. For jeg ønsker å mobilisere den kristne kirken, sammen i enhet, for å søke Jesus. Han ønsker ingen splittelser. Og jeg ber om at jeg får se unge mennesker bli satt fri fra sine utfordringer, plager og problemer. At de får det de trenger av Gud – og blir brukt av Gud – også via TV.

ELSKER Å FORKYNNE: Gawdat Mtrious er ofte å se på Sverigekanalen, der han forteller om Jesus til hele Skandinavia.
 Foto: Sverigekanalen

ELSKER Å FORKYNNE: Gawdat Mtrious er ofte å se på Sverigekanalen, der han forteller om Jesus til hele Skandinavia.
Foto: Sverigekanalen

– Mange som leser dette intervjuet nå, har sikkert lyst til å få med seg noen av sendingene fra Jesus til folket-sendingene. Hvor finner de TV-kanalen på sin TV – eller på nett?

– På nett: Sverigekanalen.se. På YouTube og Facebook. På TV finner du Sverigekanalen på Allente-satellitten. I Sverige på kanal 214, i Norge på kanal 181.

Frelst som 14-åring

– Hvordan ble du kjent med Jesus, Gawdat?

– Jeg vokste opp i Egypt i koptisk familie og ble frelst da jeg var 14 år. Da kalte Gud meg til å være misjonær. Så kalte Gud meg til Norge i 1999, for Ungdom i Oppdrag. Han kalte meg til Skandinavia på en helt unik måte, forteller Gawdat.

Intervjuet av Bjarte Ystebø

Hvis du vil bli bedre kjent Gawdat Mtrious, hans kall for livet – og TV-arbeidet han bygger opp i Sverige, anbefaler vi opptaket fra Live med venner 30. april. Der blir Gawdat intervjuet av sin gode venne Bjarte Ystebø. Se her:

Vil du ha gratis nyhetsbrev fra Verdinytt?

Meld deg på her.

Bli oppmuntret, utfordret og utrustet

Denne artikkelen ligger ÅPEN og GRATIS på Verdinytt – og kan dermed deles fritt, av og med alle. Vi åpner opp mange artikler fordi de betalende Verdinytt-abonnentene bidrar til å gjøre det mulig – og til at Verdinytt, Norges nyeste kristne avis, kan vokse videre. Er ikke det fint?

SOMMERKAMPANJE: Få full tilgang til Verdinytt.no, Norges nyeste kristne avis, i et helt år for bare 690 kroner!

JESUS TIL FOLKET 55 kvelder med tre timers direktesendinger på TV. Bak gigantsatsingen i Sverige står en egypter med norsk pass, bosatt i Vestfold, Gawdat Mtrious.
 Foto: Reklameplakaten for TV-sommerkonferansen på Sverigekanalen.

JESUS TIL FOLKET 55 kvelder med tre timers direktesendinger på TV. Bak gigantsatsingen i Sverige står en egypter med norsk pass, bosatt i Vestfold, Gawdat Mtrious.
Foto: Reklameplakaten for TV-sommerkonferansen på Sverigekanalen.

Kommenter denne artikkelen

Continue Reading