Connect with us

Entertainment

Ble «vraket» som programleder: – Det går fort i denne bransjen

Published

on

Ble «vraket» som programleder: – Det går fort i denne bransjen

I 2021 ble sørlandsjenta Tonje Frigstad (24) et kjent fjes da hun deltok i TV 2s «Farmen» der hun til slutt havnet på en andreplass. TV-deltakelsen satte fart på en variert karriere og flere dører åpnet seg for 24-åringen.

Les også: Tonje Frigstad og Birk Ruud avslører flytteplaner: – Alltid hatt en drøm om å bo utenlands

Flere TV-deltakelser kom på løpende bånd, men hun fikk også bryne seg på programlederrollen. Gjennom to sesonger ledet hun «Good Luck Guys», sammen med Lasse Matberg (39) og Adam Schjølberg (42).

Men Frigstad blir ikke å se i programmet når sesong tre har premiere til høsten. Nå åpner 24-åringen opp om hvorfor hun ikke fortsetter i rollen.

– Ville ha en endring

Tonje Frigstad ble først kjent med programlederrollen i 2021 da hun var vikar i «God kveld Norge», og året etter fikk hun tilbudet om å lede «Good Luck Guys» med Lasse Matberg. Den gang uttalte hun til VG at programlederryket var veldig lærerikt.

Året etter ble Matberg byttet ut med Adam Schjølberg, men til programmets tredje sesong er heller ikke Frigstad med.

Les også: Tonje Frigstad fikk avslag på drømmejobben: Danket ut av Ulrikke Brandstorp

Da Nettavisen møtte Frigstad i forbindelse med den årlige «kjendiskampen» under Norway Cup kunne hun forklare hvorfor hun ikke lenger skal være en del av TV-konseptet:

– De ville prøve noe helt nytt. Jeg fikk jo to sesonger og hadde to ulike programledermakkere hver gang, så de er litt fram og tilbake, sier Frigstad til Nettavisen og legger til:

– Det går litt fort i denne bransjen.

Hun forteller videre at det er opptil produksjonen å finne ut av hva som funker, men 24-åringen tror at avgjørelsen kom som følge av at de ville ha en endring:

– Dette er kanskje et siste trekk på å finne ut hva som fungerer. De må jo finne ut av ting på veien de også.

Les også: Iselin Guttormsen om debuten: – Har løyet for følgerne mine

I juni ble det kjent at sexolog og influenser Iselin Guttormsen (37) tar over stafettpinnen, denne gang uten en programledermakker. Det er Guttormsens debut som programleder og hun har tidligere uttalt til Nettavisen at hun lenge har hatt lyst til å prøve seg i rollen.

– Jeg har lenge tenkt at jeg har lyst til å ha programleder jobb, og jeg tenkte at «Good Luck Guys» er en perfekt anledning til å kjenne og smake litt på å være TV-programleder, sa Guttormsen til Nettavisen tidligere i sommer.

Produsenten for programmet, Morten Mjønes, bekrefter til Nettavisen at programlederbyttet handler om behovet for fornyelse.

– Først og fremst vil jeg si at Tonje har gjort en kjempejobb som programleder for «Good Luck Guys», og har vært en fornøyelse å jobbe med, med sin profesjonalitet og gode humør. Så byttet av programleder handler kun om at «Good Luck Guys» er et konsept der vi hele tiden søker etter å fornye oss og overraske seerne. Vi valgte derfor å spørre Iselin, som aldri har hatt en slik rolle før, og seerne kan glede seg til å se henne i aksjon når den nye sesongen har premiere 25. oktober, sier Mjønes til Nettavisen.

Åpnet nye dører

Det later ikke til at Frigstad bærer nag på grunn av programlederskiftet, men hun legger ikke skjul på at det er vemodig å ikke fortsette i rollen.

Men at «Good Luck Guys»-jobben gikk til noen andre viste seg å være positivt for 24-åringen. Det gjorde at hun kunne takke ja til andre ting:

– Det var en skikkelig gøy rolle å ha, men jeg var med på et annet TV-program istedenfor, så det hadde krasjet litt uansett. Så det gikk fint, sier hun og smiler.

Les også: Tonje og Birk tilbringer over 200 dager fra hverandre i året: Slik takler de avstanden

TV-programmet Frigstad refererer til er den kommende sesongen av «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis». Frigstad er en av kjendisdeltakerne som deltar i jubileumssesongen og TV-konseptet passer midt i blinken for henne.

Nå som Frigstad har gått tilbake til «gamle trakter» med en TV-deltakelse har det endret hennes oppfatning av programlederrollen, og hun har fått øynene opp for noe annet.

– Jeg synes det var dritgøy å få muligheten til å være deltaker igjen. Å være programleder er en drømmejobb, men man får ikke den samme opplevelsen man får som deltaker og å være i det universet, sier hun og fortsetter:

– Jeg tror ting skjer for en grunn og jeg tror det var meningen at jeg skulle få være med på et eventyr igjen.

På spørsmål om Frigstad kunne tenke seg å returnere tilbake til programlederrollen igjen så svarer hun at det ville vært vanskelig å takke nei til, men fremover har hun lyst til å satse mer på skuespilleryrket.

– Jeg har jo alltid lyst til å gjøre mer, og jeg har veldig lyst til å prøve meg som skuespiller. Jeg har faktisk vært med i en kortfilm som kommer til høsten nå. Så da får jeg se litt hvordan det er, sier Frigstad med et bredt smil.

Continue Reading