Connect with us

Tech

Skal hjelpe helsenæringen med kompetanse på bærekraft

Published

on

Skal hjelpe helsenæringen med kompetanse på bærekraft

Helseklyngen Norway Health Tech, helseinkubatoren Aleap og Norsk senter for sirkulærøkonomi (NCCE) har gått sammen for å hjelpe helsenæringen å bli mer bærekraftig gjennom prosjektet SirkØk Helse. 

Fra 1. januar ble det innført strengere krav i alle offentlige anskaffelser i Norge om at miljøkrav skal vektlegges 30 prosent. Pris skal ikke lenger være det eneste kriteriet når offentlige anbud lyses ut. Samme krav gjelder i EU. 

– Vi ser at det skjer mye på bærekraft og sirkulærøkonomi i Europa og vi ønsket å bistå medlemmene våre med overgangen til sirkulære produkter og verdikjeder, sier Kari Anne Dehli, senior prosjektleder i Norway Health Tech, i en pressemelding. Klyngen har hatt mer enn 50 selskaper på workshop om emnet. 

– Helsenæringen har vært litt fritatt fra å tenke bærekraft og sirkulært, for det dreier seg jo tross alt om liv og helse. Vi ønsket å bedre forstå mulighetene helsenæringen har for å bidra til det grønne skiftet», sier Mariann Dønnum, Business Advisor i Aleap.

Philips Norge AS, Roche Norge AS, Norner, Sykehusinnkjøp, LUP, Tiltlab AS og Bærum kommune har også bidratt i prosjektet, ifølge Norway Health Tech

Prosjektet er finansiert av Viken fylkeskommune. Målgruppen har vært helsenæringen i Viken og Oslo-regionen. 

Continue Reading