Connect with us

Sports

Ekspert om Martha og Dureks bryllup: Gjestene ikke viktige nok

Published

on

Ekspert om Martha og Dureks bryllup: Gjestene ikke viktige nok

SPENNING: Etter at Märtha og Durek forlovet seg sommeren 2022, har det vært stor spenning knyttet til bryllupet 31. august – og ikke minst hvem som kommer. Foto: Helge Mikalsen / VG

Det er bare drøye tre uker igjen til prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett gifter seg i Geiranger. Men politiet er fortsatt ikke blitt bedt om beskyttelse av noen av bryllupsgjestene.

– Per nå er det ikke noe nytt fra politiets side. Det er den samme informasjonen som vi har gått ut med tidligere som gjelder, skriver avdelingsdirektør Iselin Nevstad Øvrelid i Møre og Romsdal politidistrikt i en e-post VG og viser til pressemeldingen som ble sendt ut 6. juni.

Her heter det blant annet:

– Dersom det kjem gjester som har krav på beskyttelse, er politiet si rolle å sikre og beskytte deira deltaking på arrangementet slik at dei får ei trygg og god oppleving denne helgen.

– Vidare betyr det at politiet sitt oppdrag vert knytt til ei eventuell bistandsanmodning om beskyttelse av gjester. Ei slik bistandsanmodning har ikkje politiet i Møre og Romsdal mottatt per i dag, kommenterer stabssjef i Møre og Romsdal politidistrikt, Kenneth Sætre.

Ordfører Einar Arve Nordang i Stranda kommune har tidligere sagt til VG at de i forberedelsesmøtene med politiet har fått følgende beskjed:

– Politiet sier de har ansvaret for norske kongelige og utenlandske monarker, slik jeg har forstått det.

KONGEHUS-EKSPERT: Trond Norén Isaksen mener at gjestene som kommer i bryllupet ikke er så viktige at de har krav på politibeskyttelse.  Foto: Espen Sjølingstad Hoen / VG
KONGEHUS-EKSPERT: Trond Norén Isaksen mener at gjestene som kommer i bryllupet ikke er så viktige at de har krav på politibeskyttelse. Foto: Espen Sjølingstad Hoen / VG

– Jeg tenker at dette antyder noe som gjestelisten. Hadde det vært noen gjester av betydning, så ville politiet fått beskjed så snart de hadde takket ja til å komme, sier kongehus-ekspert Trond Norén Isaksen til VG.

Men ifølge Isaksen betyr ikke det at det ikke kan komme kongelige gjester, men uten en rang som gjør at de har krav på beskyttelse.

– Danske Alexandra av Sayn-Wittgenstein-Berleburg og hennes ektemann den danske greven Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille, kan stå på gjestelisten.

Isaksen er heller ikke helt fremmed for at prinsesse Alexia av Danmark og Hellas kommer.

– Det er også mulig at prinsesse Laurentien av Nederland som er fadder til Märthas datter, Leah og hennes mann, prins Constantijn kommer.

Prinsesse Irene av Nederland, som Märtha skal ha et nært forhold til, som heller ikke har krav på politibeskyttelse kan også være blant de kongelige som kommer, sier Trond Norén Isaksen.

Her kan du lese alt om det VG vet om bryllupet så langt.

VG har rettet denne henvendelsen til prinsesse Märthas manager, Carina Scheele Carlsen:

«Politiet opplyser til VG at situasjonen er uendret i forhold til pressemeldingen som ble sendt ut i juni. De har fortsatt ikke mottatt en bistandsanmodning om beskyttelse av gjester. Hva er din kommentar til det? Bruker dere en privat sikkerhetsaktør?

– Dette kan jeg ikke kommentere, svarer Scheele Carlsen i en SMS til VG.

Continue Reading