Connect with us

Entertainment

Seernes sterke reaksjoner – etter Kjetil Jansruds programlederdebut i Alt for Norge: “Så ut som han…”

Published

on

Seernes sterke reaksjoner – etter Kjetil Jansruds programlederdebut i Alt for Norge: “Så ut som han…”

«Alt for Norge» er endelig tilbake på tv-skjermen igjen for ellevte gang, denne gangen med Kjetil Jansrud som programleder.

Jansrud fra Vinstra har vist seg som en kjempe i bakken gjennom årene, han vant OL-gull i 2014 og verdensmesterskap i 2019.

Kun 18 år gammel debuterte han først på seniornivå.

Men 19 år senere var karrieren slutt og han ga seg i mars 2022.

Hans siste renn ble på Kvitfjell, og i innlegget hvor han kunngjorde sin avgjørelse om å legge skiene på hylla forteller han at han var takknemlig for at hans siste renn ble akkurat her:

«Jeg vokste i praksis opp i dette området – og jeg ønsker jeg kunne uttrykke takknemligheten jeg føler,» skrev Jansrud den gang.

Den tidligere alpinisten forteller til Newsner at han trives godt i den nye karriereveien.

Kjetil Jansrud
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Selvom hans karriere som profesjonell alpinist er over, betyr ikke det at Jansrud har lite å holde på med. I fjor sommer kunne nemlig alpinstjernen og hans ektefelle Benedicte Isabel Mortensen meddele at de har fått en liten jente, som har fått navnet Iben.Fra før av har paret datteren Frøya som kom til verden i 2020.

Kjetil Jansrud programlederdebut

38-åringen kunne nylig røpe sin helt nye jobb.

Han er den nye programlederen for serien «Alt for Norge» og går i fotsporene til Henriette Bruusgaard (42) og Fridtjof Nilsen (47).

Programmet er tilbake igjen på skjermen etter sitt fem år lange fravær. Men det er faktisk hele femten år siden første sesong rullet over tv-skjermen.

Det blir første gang 39-åringen prøver seg i en slik jobb.

Hvordan havner du i den rollen, spør vi den tidligere alpinisten når vi møter han på pressetreffet for kanalen.

– Det er godt spørsmål, smiler han, før han legger til:

– Jeg var sikker på da jeg la opp at det i hvert fall ikke ville bli programleder. Det er jo klisjé. Idrettsutøvere som går ut av karrieren, og som skal prøve seg på skjerm, sier han og ramser opp flere kollegaer i bransjen.

– Så jeg sa nei, men så står jeg plutselig her. Den korte historien er at det var sikkert noen her på huset som mente at det kunne funke, smiler han blid.

Jansrud forteller at han ikke hadde noe å tape på å gjøre det, gå en helt nye vei og gjøre noe han aldri har gjort før.

– Det er jo et kjempekult konsept. Det har vært en stor opplevelse, og det har vært mye å lære, understreker han.

– Ikke viktig

I høst skal Jansrud ta i mot ti norsk-amerikanere i Norge på TV-skjermen for å lære dem om norsk kultur. Vinneren i programmet får som kjent et slektstreff med hele sin norske familie.

Han forteller at han gikk inn i rollen helt blank: – Så jeg får prøve å lære så mye jeg kan på kortest mulig tid, og så får jeg bare liksom være meg selv og bare kjøre på med det, sier han om strategien han gikk inn med.

Jansrud forteller at han har kommet tett på alle deltakerne og at det har vært veldig fint. Han syntes det var overraskende hvor nært vennskap man kunne få i løpet av innspillingen.

– Jeg er jo ikke viktig i den serien her, det er jo de som er viktige. Det beste er jo når folk ser på denne serien og ikke tenker at det er programleder engang, fordi det er ti stykk fantastiske mennesker. De leverer kjempe kjempebra, men de er jo så fine mennesker at man blir glad i de, forteller han.

Seernes reaksjoner

Når vi spurte leserne våre om hva de syntes om Jansrud debut på tv-skjermen, fikk vi utelukkende positive svar i kommentarfeltet tilbake fra seere som er glade for at programmet er tilbake igjen på skjermen etter fem år.

– Veldig bra episode. Kjetil Jansrud var kjempeflink. Jeg har gledet meg til det programmet skulle komme igjen. Entusiastiske deltakere som alltid. Gleder meg til neste episode, skriver en seer.

Synes det er bra jeg, han kunne fortelle om fiskebein teknikken og ploging,  og det var fine konkurranser dem fikk prøve seg på, skriver en annen.

Kjempebra debut. Gleder meg til videre program og Kjetil var helt suveren, skriver en tredje.

En fjerde er også fornøyd med programstart:

Det så ut som han hadde gjort det her før, understreker vedkommende.

Hva syntes du? kommenter gjerne under innlegget på Facebook!

LES OGSÅ:

Takk for att du abonnerer!

Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

 

Continue Reading