Connect with us

Entertainment

Haaland matchvinner for Norge etter VAR-drama – ett mål unna rekorden

Published

on

Haaland matchvinner for Norge etter VAR-drama – ett mål unna rekorden

(Norge- Østerrike 2–1) Etter en flere minutter lang VAR-sjekk kunne Erling Braut Haaland, Ståle Solbakken og et fullsatt Ullevaal til slutt juble.

I en kamp hvor han i det store og hele hadde vært anonym, dukket han plutselig opp.

En lang ball fra Jostein Gundersen havnet i beina på stjernespissen fra Jæren. På dagen 43 år etter at Norge slo England og Hallvar Thoresen ble matchvinner, hadde Haaland satt inn 2–1 mot Østerrike.

Så kom flagget fra assistentdommer.

Men i 2024 er ikke det ensbetydende med annullert scoring. I flere minutter sjekket VAR om Haaland virkelig var i offside. Til slutt kom svaret: Onside.

– Det tar altfor lang tid, sier Solbakken om VAR-sjekken.

  • Få reaksjoner fra Kjetil Rekdal og gjengen i VGTV-studio:

Erling Braut Haaland fikk sitt 32. landslagsmål og er ett bak Jørgen Juve som har den norske landslagsrekorden.

– Det var faktisk med vilje å legge den dit. Så var det verdens beste spiss som satte den i mål, sier Jostein Gundersen til VG etter kampen.

En kamp som også vil bli husket for at Martin Ødegaard måtte forlate banen med en skade, etter en stygg overtråkk.

Det er første gang siden 2012 at Norge avgjør en kamp, etter å ha scoret i det 80. minutt eller senere.

Børsen (VG+): Beistet Sørloth våknet til liv

Norge hadde åpnet svært friskt foran et tilnærmet fullsatt Ullevaal. Alexander Sørloth herjet til tider med gjestene og var den som satte opp Norges første scorjng.

Felix Horn Myhre fikk æren av å sette ballen i mål – hans første landslagsmål.

– Felix har overraska meg veldig. Man skal ikke kimse av det å komme inn i en landslagstropp for første gang, det er ikke bare enkelt. Han er sikker på labben. Felix har imponert meg, sier Alexander Sørloth om sin nye lagkamerat til VG.

– Det var gøy. Det var en veldig spesiell opplevelse for meg, sier Horn Myhre selv om målet.

Ståle Solbakkens gutter mistet så store deler av initiativet og slapp Østerrike inn i kampen. Marcel Sabitzer utlignet for gjestene med åtte minutter igjen til hvilen.

– Det magiske er at man får en meget god opplevelse i starten, alt klaffer, kampplanen, alt, det føles sikkert veldig bra for spillere. Og så går man til pause med en dårlig følelse. Det sier jo egentlig alt om Norge anno 2024, sa Vålerengas sportssjef Joacim Jonsson i VG-studio i pausen.

Til slutt kunne likevel Norge juble etter å ha blitt reddet av sin største stjerne. Nå står Norge med fire poeng etter to kamper i sin Nations League-gruppe.

Continue Reading